Promotivni video HTZ-a „Ambasadori hrvatskog turizma“, koji je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima, odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio je prestižnu nagradu Travel Video Awards u kategoriji Best Video by a Tourism Organization.

Najbolji među 44 prijave

Citizen’s Travel Video Awards je organizacija osnovana od strane nezavisnih filmaša i brandova diljem svijeta koja nagrađuje ispirirajuće i inovativne, nezavisne, ali i brendirane videozapise.

Promotivni video nagrađen je i od strane publike koja je u online glasovanju hrvatski promotivni turistički spot proglasila najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017. godinu.

“Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od strane struke, ali i od strane brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta“ – direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

„S velikim veseljem i ponosom primili smo vijest o kandidaturi našeg promotivnog videa u kategoriji za najbolji video turističke organizacije, a osvojena nagrada za nas predstavlja ogromnu radost i satisfakciju. Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od strane struke, ali i od strane brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta“, izjavio je Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Promotivni video HTZ-a pobijedio je u kategoriji za najbolji promotivni video turističke organizacije za koju su pristigle čak 44 prijave. U uži izbor ušli promotivni video uradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana.

Video je sniman na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj

Video je sniman na različitim popularnim lokacijama u Hrvatskoj, a u njemu je sudjelovalo 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, među kojima su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Marin Čilić, Dario Šarić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

„Ova nagrada dokaz je uspješnog marketinškog pozicioniranja Hrvatske na stranim tržištima te potvrda progresivnosti u pristupu prezentiranja turističkih potencijala naše zemlje u cijelome svijetu. Izuzetno sam ponosan na svoj tim u Ministarstvu turizma koji je ovom projektu pristupio proaktivno i inovativno te zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom stvorio promotivni video čiju je kvalitetu prepoznala svjetska stručna javnost“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.