Zatvori
Ulagač u BItcoin - umjetnička ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
29/02/2024

Michael Saylor i njegov MicroStrategy nastavljaju profitirati na rastu Bitcoina

MicroStrategy Inc., predvođen predsjednikom Michaelom Saylorom, intenzivno kupuje Bitcoin od 2020. godine. Njegova tvrtka kupila je dodatnih 3.000 Bitcoina za 155,4 milijuna dolara u veljači.

Kupnja Bitcoina pokazala se uspješnom investicijskom strategijom, omogućujući tvrtki ostvarivanje gotovo 5 milijardi dolara nerealizirane dobiti. To je ogroman iznos, posebno uzimajući u obzir da MicroStrategy ima tržišnu kapitalizaciju od skromnih 15 milijardi dolara i godišnje prihode od oko 500 milijuna dolara.

Investicija je bila toliko uspješna da se MicroStrategy preimenovala u "prvu Bitcoin razvojnu tvrtku na svijetu". Nadaju se iskoristiti svoje softverske mogućnosti za izgradnju Bitcoin aplikacija i doprinos blockchain mreži.

Saylorova investicija se posebno isplatila u 2024., jer je odobrenje spot bitcoin ETF-ova i nadolazeće smanjenje nagrade (tzv. "halving") za rudarenje Bitcoina potaknulo cijenu tokena blizu rekordnih visina. U četvrtak vrijednost Bitcoina pleše oko 63.000 dolara.

"Ovo je rastući val; podići će sve brodove", rekao je Saylor na Bloomberg TV-u. "MicroStrategy ima operativnu strategiju za Bitcoin", i "poznato je da sam rekao, kupovat ću vrhunac zauvijek."

Saylor je izrazio svoj optimističan stav prema Bitcoinu, spominjući da novi ETF-ovi "olakšavaju digitalnu transformaciju kapitala."

Najvažnije, Saylor je rekao kako je "Bitcoin njegova izlazna strategija" kad je upitan o potencijalnim planovima prodaje pozicije. "(Bitcoin je) najjača imovina, i Bitcoin se pretvara u imovinsku klasu od bilijun dolara."

Saylor je počeo kupovati Bitcoin 2020. kako bi dodatno zaradio na višku gotovine koju je njegova tvrtka imala, ali i kao zaštitu od visoke inflacije. Nakon početnih serija kupovina, Saylor je nastavio kupovati, čak prodajući dionice tvrtke u iznosu od 216 milijuna dolara kako bi financirao nove kupnje Bitcoina.

Dakle, bez planova za skoru prodaju, MicroStrategy se pozicionira da postane tvrtka usmjerena na Bitcoin. Dok Bitcoin ide prema novim cjenovnim rekordima, Saylor bi mogao doći u kušnju prodati ili nastaviti s kupovinom. Bez obzira na što se odlučio, Saylor je danas jedan od najvećih investitora u kriptovalute na svijetu i netko tko bi mogao masno profitirati ukoliko se cijena Bitcoina nastavi kretati uzlaznom putanjom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram