Zatvori
Linkedin
Foto: Linkedin
PoslovniPuls
03/05/2024

LinkedIn na svojoj društvenoj mreži sada nudi i puzzle videoigre

Korisnici najveće svjetske poslovne društvene mreže Linkedin od sada na svojim osobnim računalima i mobilnim uređajima mogu zaigrati tri logičke puzzle videoigre - Pinpoint, Queens i Crossclimb.

Svaka se može igrati najviše jedanput dnevno, a nakon odigrane partije igrači će dobiti uvid u statistiku uključujući ljestvice najboljih rezultata i podatak tko je od kontakata igrao istu igru.

Pinpoint je igra asocijacije. Igra će otkriti pet različitih riječi, a igračev zadatak je pogoditi kategoriju u koju riječi spadaju. Crossclimb kombinira kviz s pametnim igranjem riječima. Queens je najzanimljivija igra jer je u svom temelju popularni sudoku, ali bez brojeva.

Iako na prvi pogled izgleda čudno, odluka LinkedIn-a o lansiranju vlastitih videoigara zapravo ima smisla, piše The Verge.

Primjerice igre koje New York Times servira svojim čitateljima prošle su godine odigrane su više od 8 milijardi puta. U intervjuu za Digiday, voditelj segmenta videoigara za NYT, Jonathan Knight, objasnio je kako su igre pomogle nakladniku da poveća i zadrži pretplatnike. "Ako ste pretplatnik i svaki tjedan se bavite i vijestima i igrama, vjerojatnost da ćete zadržati pretplatu tijekom dužeg vremenskog razdoblja puno je veća."

I druge publikacije imaju sličan plan. Krajem prošle godine, nakladnik Hearst, koji izdaje popularne časopise i novine, kupio je Puzzmo, platformu za puzzle igre koja uključuje igre poput SpellTower-a i Really Bad Chess-a.

"Vrijeme je da okrenemo novi list u tome kako produbljujemo korištenje i ponovno potičemo odnose na poslu, i stavimo zabavu u središte svega", rekao je Lakshman Somasundaram, direktor proizvoda u LinkedIn-u.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram