Zatvori
Singapur panorama
Foto: Guo Xin Goh / Unsplash
PoslovniPuls
07/05/2024

Amazon u usluge "u oblaku" u Singapuru ulaže 9 mlrd. dolara

Amazon Web Services (AWS) je najavio impresivno ulaganje u Singapur, odlučivši uložiti dodatnih 9 milijardi dolara tijekom sljedećih pet godina u razvoj svoje digitalne infrastrukture i "cloud" usluga.

Priscilla Chong, voditeljica AWS Singapura, istaknula je važnost ovog ulaganja za regionalni razvoj, naglašavajući kako će to omogućiti daljnje širenje digitalnih vještina i pružiti sigurnu digitalnu infrastrukturu u cijeloj regiji.

Rastuća potražnja za uslugama računalstva u oblaku, potaknuta napretkom umjetne inteligencije, naglašava važnost ulaganja u infrastrukturu i kapacitete kao što su oni koje nudi AWS. Njihova sposobnost pružanja pristupa ogromnim količinama podataka i naprednim tehnologijama, poput umjetne inteligencije, ključna je za podršku organizacijama u njihovim digitalnim inicijativama.

Tan Kiat How, viši državni ministar u singapurskom Ministarstvu komunikacija i informacija, naglasio je ulogu AWS-a u jačanju digitalne ekonomije, ističući važnost pružanja pristupa digitalnim resursima i tehnološkim inovacijama.

Unatoč optimizmu za digitalnu ekonomiju, Tan je također prepoznao nedostatak tehničkih stručnjaka kao izazov koji treba prevladati. Ulaganje u obrazovanje i razvoj digitalnih vještina ključno je za osiguranje dugoročnog uspjeha digitalne transformacije, a angažman AWS-a u obuci i podršci lokalnim talentima pokazuje njihovu posvećenost izgradnji održive digitalne radne snage.

Analitičari kažu kako će najavljeno Amazonovo ulaganje ne samo podržati trenutne potrebe tržišta, već će također postaviti temelje za budući rast i napredak digitalne ekonomije u regiji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram