Zatvori
Marriot Split soba
Foto: AC Hotel by Marriott Split
PoslovniPuls
06/05/2024

Godinu dana nakon: Za sutra najavljeno svečano otvorenje najviše zgrade u Dalmaciji

Na blagdan svetog Dujma, zaštitnika grada Splita, održat će se svečano otvorenje Dalmatia Towera. Samo događanje nosi simbolični naziv “Above all”, a što sugerira da će se domjenak održati na najvišoj građevini u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Dalmatia Tower visok je 135 metara, a projektirao ga je ugledni hrvatski arhitekt Otto Barić. Ovaj neboder dobitnik je dviju prestižnih međunarodnih nagrada: “European Property Awards” u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te “International Property Award” za najbolji projekt u kategoriji razvoja. Obje nagrade dodijeljene su u oštroj europskoj i svjetskoj konkurenciji prilikom čega se Dalmatia Tower natjecao među više stotina građevina i projekata.

U sklopu kompleksa prošlog je srpnja krenuo s radom AC Hotel koji je dio portfelja najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott International. AC Hotel Split ujedno je i prvi predstavnik svog brenda u Hrvatskoj čime je trasiran put za posve novu hotelsku i turističku industriju.

Iako je Dalmatia Tower u funkciji još od srpnja prošle godine sada će se cijeli kompleks predstaviti javnosti uz spektakularan i dosad neviđeni program. Investitor Josip Komar izrazio je ponos i sreću što je nakon dugogodišnjeg procesa finaliziran projekt koji je udahnuo život Splitu.

"Danas u Dalmatia Toweru radi gotovo 1000 ljudi od čega ih je najmanje 700 iz područja visoko specijaliziranog IT-a. Uz AC Hotel ovdje posluju i mnoge međunarodne kompanije, a upravo je to ono što smo htjeli postići. Htjeli smo urbanistički, turistički ali i korporativno repozicionirati Split i stvoriti konture budućeg razvoja grada. Dalmatia Tower bez sumnje predstavlja monumentalnu urbanističku i arhitektonsku vrijednost moderne Dalmacije spajajući suvremeni minimalizam s antičkim nasljeđem Splita u harmoničnu cjelinu”, kazao je Komar pojasnivši zašto se baš sada događa svečano otvorenje.

"Pošto smo neboder i hotel stavili u funkciju prošle godine usred špice sezone naprosto nismo imali logističke niti vremenske mogućnosti za napraviti svečanost ovakvog obima ranije. Zato smo se u međuvremenu zbilja potrudili da sve bude na nivou budući da je naš projekt najveće arhitektonsko postignuće u posljednjem desetljeću izuzev Pelješkog mosta. Ovo je velik dan za Split, Dalmaciju i Hrvatsku”, kaže Komar.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram