Zatvori
Radnik za računalom
Foto: Windows / Unsplash
PoslovniPuls
16/04/2024

Njujorški poreznici uz pomoć AI-a progone dobro plaćene radnike na daljinu

New York je svjetska prijestolnica milijunaša, ali neki od onih koji žele ostati bogati odlaze u druge američke savezne države s nižim poreznim stopama poput Floride i Teksasa, a to skrivaju od poreznika.

No, tamošnja porezna uprava ima rješenje koje dolazi u vidu pismima koje umjetna inteligencija priprema za slanje i to uglavnom dobro plaćenim radnicima na daljinu ili onima koji trebaju prijaviti promjenu porezne rezidencije, piše CNBC.

Umjetna inteligencija omogućila je povećanje poreznih revizija za čak 56 posto, dok je istovremeno smanjen broj njojorških poreznika za 5 posto.

Mark Klein, partner i predsjednik odvjetničkog ureda Hodgson Russ, rekao je kako poreznici koriste sofisticiranu tehnologiju "za određivanje najboljih kandidata za reviziju", s fokusom na bogate pojedince koji su se preselili iz visokoporeznih država u niskoporezne države, poput Floride ili Teksasa.

"I pogodite što? Kad tražite prihode, to neće biti osoba koja zarađuje 10.000 dolara godišnje. Bit će to osoba koja zarađuje 10 milijuna dolara", rekao je Klein u razgovoru za CNBC.

A takvih u New York Cityju ima puno.

Ova grad dom je za 340.000 milijunaša, 724 bogataša s imovinom većom od 100 milijuna dolara i čak 58 milijardera.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram