Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
06/05/2024

Mark Zuckerberg i službeno postao najbogatiji čovjek u Kaliforniji

Mark Zuckerberg sada je najbogatiji milijarder s adresom u Kaliforniji, s neto vrijednošću osobnog bogatstva od 177 milijardi dolara, navodi Forbes.

Forbes, koji mapira najbogatijeg milijardera u svakoj američkoj saveznoj državi za 2024., kaže da je izvršni direktor Meta-e pretekao suosnivača Googlea Larryja Pagea kao najbogatiju osobu u toj američkoj saveznoj državi.

Zuckerberg drži oko 13% dionica Meta-e, što mu je omogućilo da dramatično poveća svoje osobno bogatstvo tijekom protekle godine, a i početkom ove budući Meta u 2024. bilježi rast cijena dionica od 23%, a zahvaljujući velikim mjerama štednje, masovnim otpuštanjima i ulaganjima u tehnologiju umjetne inteligencije (AI).

Američki tehnološki milijarderi zauzeli su pozicije najbogatijih osoba u nekoliko američkih saveznih država, pa je tako Elon Musk najbogatija osoba u Teksasu, a Jeff Bezos je najbogatiji stanovnik Floride.

Zuckerberg svoje bogatstvo u Kaliforniji najčešće ulaže u nekretnine.

Architectural Digest izvijestio je još 2022. godine da je "Zuck" imao 10 nekretnina diljem ove savezne države, uključujući San Franciscu, Palo Alto i Lake Tahoe.

Zuckerberg na papiru od Meta-e prima godišnju plaću od samo jednog dolara, pa je tako njegova kompenzacija gotovo isključivo vezana uz performanse dionica kompanije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram