Zatvori
Bitcoin novčić
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
04/03/2024

Bitcoin probio cjenovnu razinu od 64.000 dolara

Bitcoin je dosegnuo dvogodišnji vrhunac u ponedjeljak, probivši granicu od 64.000 dolara, da bi se onda ipak blago spustio te se trenutno najpopularnijom kriptovalutom trguje uz cijenu od oko 63.850 dolara.

Time se Bitcoin približio obaranju rekorda iz studenog 2021. godine, kada su ulagači za jedan Bitcoin plaćali 68.999 američkih dolara.

Najveća kriptovaluta prema tržišnoj vrijednosti ostvarila je rast od 50% ove godine, a veći dio rasta dogodio se u posljednjim tjednima, gdje je volumen trgovanja naglo porastao za bitcoin fondove kotirane na američkim burzama (spot ETF-ovi). Njihovo pokretanje otvorilo je put za nove velike investitore i ponovno rasplamsalo entuzijazam i momentum sličan onom uoči rekordnih razina 2021. godine, prenosi Reuters.

"Ulaganja se ne usporavaju jer investitori osjećaju veće povjerenje što se cijena više višom", rekao je Markus Thielen, voditelj istraživanja u kriptoanalitičkoj tvrtki 10x Research u Singapuru.

"U svijetu gdje Nasdaq postiže nove najviše razine vrijednosti, kriptovalute će imati dobar rezultat jer Bitcoin ostaje visoko volatilan tehnološki proxy i termometar likvidnosti", rekao je Brent Donnelly, trgovac i predsjednik tvrtke za analize Spectra Markets. "Vraćamo se na tržište poput onog iz 2021. godine gdje sve raste i svi se jako dobro provode."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram