Zatvori
Larry Fink
Foto: YouTube
PoslovniPuls
17/04/2024

Larry Fink: AI će nas spasiti od inflacije, produktivnost već sada dramatično raste

Larry Fink, izvršni direktor financijskog diva BlackRock, izjavio je kako će ulaganja u umjetnu inteligenciju povećati produktivnost i podići plaće.

Fink je rekao kako je BlackRock povećao imovinu kojom upravlja za 2,5 bilijuna dolara tijekom posljednjih 18 mjeseci zadržavajući isti broj zaposlenika, što pripisuje dobitcima u produktivnosti iz tehnoloških napredaka, uključujući umjetnu inteligenciju.

"Spustit ćemo inflaciju u Americi. To je kako će se morati napraviti, vođeno tehnologijom koja će povećati produktivnost", rekao je.

"Ono što to također znači jest da ćemo imati rast plaća", dodao je. "Cijela organizacija radi više s manje ljudi. To je zaista naša ambicija."

BlackRock koji upravlja imovinom od 10,5 bilijuna dolara postaje ključni igrač u revoluciji umjetne inteligencije pozicionirajući se kao dobavljač kapitala za nove podatkovne centre i postrojenja za proizvodnju električne energije.

Fink je još prošle godine izjavio kako "puno razmišlja" o tome kako će umjetna inteligencija utjecati na BlackRock, prenosi BusinessInsider.

"Provodimo puno vremena s različitim tehnolozima koji puno više znaju o ovome nego ja. Oni vjeruju da će AI povećati produktivnost za 30%", rekao je.

Neke ekonomske studije pokazale su kako AI već pomaže uredskim radnicima da postanu produktivniji. Ali to ne jamči nužno rast plaće za radnike. Ako produktivnost raste, poslodavci mogu zadržati te dodatne dobitke za sebe, piše BusinessInsider.

I dok jedni smatraju kako će umjetna inteligencija dovesti do velike ekonomske ekspanzije, drugi strahuju kako će ista ugasiti brojna radna mjesta, a nekim radnicima i smanjiti njihove plaće

Dvadeset posto Amerikanaca ima poslove koji će vjerojatno biti visoko izloženi utjecajima umjetne inteligencije, pokazao je nedavni izvještaj Bijele kuće.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram