Zatvori
Peter Thiel
Foto: Gage Skidmore / WIkimedia Commons
PoslovniPuls
13/02/2024

Prvi ulagač u Facebook još jednom pokazao svu raskoš svog talenta savršenog tržišnog timinga

Ulagačka kompanija Petera Thiela, suosnivača PayPal-a i prvog velikog ulagača u Facebook, može zadovoljno trljati rukama na najnoviji porast cijene Bitcoina.

Naime, ako piše Reuters, Thielov Founders Fund uložio je 200 milijuna dolara u kriptovalute bitocin i ether. Posebno je zanimljivo da su počeli kupovati Bitcoin u trenutku kada je je cijena bila ispod 30.000 dolara i čini se kako će sada masno profitirati na svojim ulaganjima s obzirom da je cijena Bitcoina premašila 50.000 dolara.

Peter Thiel, poznati zagovaratelj kriptovaluta, dosljedno povezuje rast cijene digitalne imovine s općom kritikom centralnih banaka i fiat novca. Tijekom značajnog rasta tržišta 2021., Thiel je izrazio osjećaj "nedovoljnog ulaganja" u najveću digitalnu imovinu na svijetu.

Važno je napomenuti kako je Founders Fund odlučio iskoristiti povoljne uvjete na tržištu, prodavši značajan dio svojih kripto ulaganja za impresivnih 1,8 milijardi dolara u ožujku 2022., neposredno prije početka "kripto zime", pisao je Financial Times.

Ovaj potez slijedi prethodno ulaganje Founders Funda u kriptovalute u rasponu od 15 do 20 milijuna dolara tijekom bikovskog razdoblja 2017.-2018. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram