Zatvori
Apple trgovina - crno bijelo
Foto: Jimmy Jin / Unsplash
PoslovniPuls
03/05/2024

Apple najavio najveći otkup vlastitih dionica u povijesti SAD-a

Apple je jučer najavio otkup vlastitih dionica težak 110 milijardi dolara, što je najveći otkup ove vrste u povijesti financijskih tržišta SAD-a.

"Zapanjujući iznos", rekao je Steve Sosnick, glavni strateg u Interactive Brokers LLC. "Apple možda priznaje da postaje dionica s vrijednošću koja vraća novac dioničarima umjesto visoko potentne dionice u rastu koja treba novac za istraživanje i razvoj ili širenje poslovanja."

Ovom najavom, proizvođač iPhone-a nadmašuje vlastiti rekord za najveću vrijednost otkupa dionica objavljenih u SAD-u. Prema podacima koje je prikupila istraživačka tvrtka Birinyi Associates koja seže unatrag do 1999. godine, tehnološki div je 2018. godine odobrio otkup dionica u vrijednosti od 100 milijardi dolara.

Sveukupno gledano, Apple je odgovoran za šest od deset najvećih američkih otkupa vlastitih dionica.

Apple je također objavio kvartalne rezultate nakon zatvaranja financijskih tržišta u četvrtak koji su premašili očekivanja investitora. Tvrtka je objavila prodajne rezultate koji su bolji od procjena analitičara, a najavljen je i nastavak rasta prihoda. Apple je također povećao iznos kvartalne dividende već dvanaestu godinu zaredom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram