Zatvori
Orešković - MPLUS
Foto: HRT Screenshot
PoslovniPuls
07/05/2024

Hrvatski Mplus kupio većinski udio u slovenskoj prehrambenoj kompaniji Panvita

Panvita, slovenska poljoprivredna kompanija posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, i hrvatski Mplus udružuju se kako bi postali vodeća grupacija u prehrambenoj industriji jugoistočne Europe, objavljeno je.

"Uz brži razvoj, rast i širenje, Panvitine operacije će se nastaviti bez prekida. Sjedište i upravljanje ostaju u Rakičanu u Sloveniji. Kako bismo podržali daljnje razvojne i ekspanzijske procese, dugoročno planiramo i povećanje broja zaposlenih," objavili su iz Panvite.

Panvita je jedan od najvećih igrača na slovenskom poljoprivrednom i prehrambenom tržištu. Posluje u tri ključna segmenta - primarno poljoprivredu, prehrambeni sektor i proizvodnju održive energije. Zapošljava više od 700 ljudi i obrađuje više od 3.500 hektara poljoprivrednog zemljišta. U 2022. godini, Panvita je ostvarila prihod od oko 117 milijuna eura i više od 10,3 milijuna eura EBITDA-e. Mplus ulaganjem u 51-postotni udio u Panviti proširuje svoje poslovanje u prehrambenu industriju i uspostavlja četvrtu poslovnu vertikalu. Vrijednost ulaganja u Panvitu iznosi 50 milijuna eura.

Mplus grupacija (Meritus Investments posluje u sektorima kontaktnih centara, informacijske tehnologije, HR usluga, e-trgovine i ulaganjem u Panvitu, također u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

U svojoj vlasničkoj strukturi objedinjuje mirovinske fondove, institucionalne ulagače, međunarodne fondove privatnog kapitala, razvojne institucije i privatne ulagače. Poslovnu zajednicu Mplusa čini više od 13.700 zaposlenih, a grupacija pruža svoje usluge klijentima koji posluju u 57 zemalja diljem svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram