Zatvori
Coworking prostor - Zagreb u pozadini
Foto: Press
PoslovniPuls
18/03/2024

U Zagrebu otvoren novi coworking prostor namijenjen Web3 i blockchain startupima

Novi coworking, dijeljeni radni prostor sa stolovima i uredima za iznajmljivanje smješten na Prisavlju nedaleko HRT-a u središtu Zagreba, ujedno je jedan od deset najvećih u državi. Zauzima 650 kvadrata.

House of Blockchain na jednom mjestu okupio je najveće domaće blockchain startupe, stručnjake koji mogu pomoći s razvojem pametnih ugovora, povezivanjem s najvećim blockchain zajednicama globalno, dizajnom, umjetnom inteligencijom, financijama, marketingom i poslovnim razvojem. U ovom coworkingu je ujedno i sjedište nacionalnog blockchain i kripto udruženja UBIK-a, navodi se u priopćenju.

Dora Kordi Radmanić, menadžerica operacija House of Blockchain kaže da u Zagrebu i Hrvatskoj postoji snažna blockchain zajednica startupa, developera i investitora.

"Mnogi od njih rade na svojim startupima i domaćim i stranim blockchain projektima, a zbog tako aktivne lokalne blockchain zajednice, čiji je dio i kripto zajednica, House of Blockchain je već u startu popunio 72 posto kapaciteta", izjavila je Kordi Radmanić, menadžerica operacija House of Blockchain.

House of Blockchain smjestio se na transverzali zagrebačke blockchain scene. U krugu od kilometra nalazi se većina najvećih blockchain projekata koji se razvijaju u Hrvatskoj.

U blizi su i sva tri najveća studentska doma u Zagrebu: Stjepan Radić na Savi te Dr. Ante Starčević ‘Šara’ i Cvjetno naselje. Na par minuta pješice nalaze se dva najveća tehnička fakulteta u Hrvatskoj - FER i FSB, a tu je i Filozofski fakultet te Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

"Zagreb i Hrvatska posebni su po tome što mnogo ljudi ima vrlo izraženo nepovjerenje u institucije, a to je problem koji se matematički rješava korištenjem blockchain tehnologije i na takvom ‘kriptografskom povjerenju’ danas gradi se sve više i više proizvoda o čijim prednostima i izazovima želimo educirati javnost", izjavila je Kordi Radmanić, menadžerica operacija House of Blockchain.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram