Zatvori
Foto: Grad Pula
PoslovniPuls
12/10/2023

Pula dobila novi poduzetnički i coworking centar

Jučer je održana svečanost otvorenja poduzetničkog centra COWORKING PULA, koji će u budućnosti biti na raspolaganju svima poduzetnicima, slobodnim profesionalcima te svima onima koji mogu doprinijeti razvoju poduzetničke scene u urbanom području Pula, ali i cjelokupnoj Istarskoj županiji, stoji u objavi za medije iz Grada Pule.

Sama se svečanost nakon kratkog obilaska centra nastavila u konferencijskoj dvorani na zadnjem katu nove zgrade gdje su se potonji visoki uzvanici prigodnim govorima obratili skupu od stotinjak sudionika, što i iz javnog, akademskog, razvojnog, što iz sektora poduzetništva.

„Drago mi je što smo kao nova gradska uprava nastavili jedan od projekata koji smo naslijedili i što smo prije godinu i pol dana, zbog porasta troškova, dodatno osigurali 2,1 milijuna kuna, odnosno 280 tisuća eura“, naglasio je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić. „To je znak da zajedno, bez obzira na politike, možemo itekako dobro surađivati. Želim da zaista svi budemo ponosni, jer ovo je život i naša budućnost. Pred Gradom Pulom je sada novi zadatak, moramo urediti Marulićevu ulicu i razvijati ovaj dio grada“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Ujedno je zahvalio arhitektu Brunu Juričiću i „svima koji su dali svoj obol“ Poduzetničkom centru Coworking Pula.

Direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti zahvalio se ponaosob svim suradnicima koji su doprinijeli uspješnoj provedbi ovog projekta, pri čemu je naglasak stavljen na činjenicu da je unatoč izazovima u vidu raznih poskupljenja, gradnja završena u rekordnom roku te će isto tako sve projektne aktivnosti biti dovršene do kraja listopada ove godine, kada projekt i službeno završava. Posebno je istaknuo suradnju s arhitektom Brunom Juričićem, koji je osmislio idejni projekt te s glavnim izvođačem radova, tvrtkom Lavčević sa svim pratećim suradnicima, kao i svima ostalima koji su doprinijeli dovršetku izgradnje i opremanja centra te isto tako cjelokupnom timu IDA-e.

Završno je Sabatti naglasio kako nakon ovog svečanog otvorenja slijedi probni rad centra, te će uskoro na službenoj web stranici centra biti objavljeni svi paketi pogodnosti za buduće korisnike, kao i cjenici te načini prijave za korištenje prostora u centru.

„Coworking Pula će okupljati poduzetnike koji se bave informatičkim tehnologijama i uslugama visoke dodane vrijednosti i koji će biti novi nukleus kreativnih ideja u Puli i Istri. Vjerujem da će Centar biti novi vjetar u jedra startup i poduzetničkoj sceni na ovim prostorima, ali i odličan primjer kako europski fondovi pomažu promijeniti naše gradove, županije i Hrvatsku u cijelosti. Držim da Istarska razvojna agencija i Grad Pula mogu biti ponosni što su kvalitetno iskoristili mogućnosti i sredstva koje su im se nudila kroz Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja, što su kreirali sadržaj koji ima ogromnu dodanu vrijednost za Pulu i mjesto koje će, vjerujem, vrlo brzo postati veliko okupljalište poduzetnika i novih ideja. Svakako, jedna jako lijepa priča“, naglasio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Šime Erlić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram