PoslovniPuls
11/11/2021

Tvrtka za vizualne efekte redatelja Petera Jacksona preuzeta za 1,6 mlrd. dolara

Tvrtka za vizualne efekte (VFX) Weta Digital, koju je osnovao proslavljeni redatelj Peter Jackson još daleke 1993. godine - preuzeta je od strane Unityja, game engine-a i platforme za izradu i distribuciju video igara.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako Unity planira iskoristiti Weta-ine tehnologije i inovativne umjetnike i inženjere koji su radili na filmovima poput Godzilla vs Kong, Black Widow, Wonder Woman, Terminator i Jacksonovoj trilogiji Gospodar prstenova.

"Oduševljeni smo demokratiziranjem vodećih alata u VFX industriji i nevjerojatnog inženjerskog talenta", komentirao je izvršni direktor Unityja John Riccitiello, inače bivši čelnik izdavačkog diva EA.

"Kombinacija snaga Unityja i Weta Digitala, alata i tehnologije koji su izgradili likove i scene iz najpoznatijih filmova na svijetu, omogućit će potpuno novoj generaciji kreatora da izgradi, transformira i distribuira zadivljujući sadržaj u stvarnom vremenu."

Znakovito je kako Unity u svom komentaru oko preuzimanja Weta Digitala, spominje i metaverse i njihovo vjerovanje kako će isti izgraditi upravo digitalni kreativci koji koriste platforme poput Unityja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram