Kako je bilo i najavljeno u 2019., Facebook svojim korisnicima kreće slati poziv da povežu svoj Facebook Messenger i Instagram chat.

„Nov način dopisivanja“ poruka je reklame koja se pojavljuje u oglasnom prostoru Instagrama. Riječ je o novoj vrsti chata koji će sjediniti kontakte i komunikaciju Facebooka i Instagrama.

Facebook se još nije izjasnio o najnovijem ažuriranju pa se ne može sa sigurnošću potvrditi koliko korisnika ima mogućnost još započeti taj postupak. No, Mark Zuckerberg u svojim je izjavama već izrazio želju da se objedine sve aplikacije za razmjenu poruka koje vodi njegova tvrtka .

Korisnici će sami moći izabrati žele li spojiti Facebook Messenger sa svojim Instagramom ili ne. Ako prihvate, obećava im se nov izgled chata, prelazak prstom po odgovoru i mogućnost reakcije na poruke pomoću bilo kojeg emojija koji im se sviđa.

Iz službenih izjava koje smo do sada čuli, ne čini se kao da će Instagram, WhatsApp i Facebook koristiti jedan jedinstveni sustav za razmjenu poruka, već da će sva tri sustava moći međusobno komunicirati.

 

Sadržaj preuzet s techradar.

Foto: Pexels