Da biste privukli što bolje talente, na današnjem sve konkurentnijem tržištu zapošljavanja, dostupne su vam brojne mogućnosti. Možete postavljati mogućnost otvorenih molbi na svojim internetskim stranicama, oglasnim pločama ili koristiti društvene mreže. No, mnogi poslodavci ne prihvaćaju u potpunosti jedan od najboljih načina pronalaženja kandidata: preporuke zaposlenika.

Prema istraživanju LinkedIn-a, najbolji način na koji ljudi mogu otkriti nova radna mjesta je putem preporuka, pri čemu preporučeni kandidati mogu završiti kao najuspješniji zaposlenici,  jer vaši pouzdani zaposlenici mogu jamčiti za svoje prethodno radno iskustvo.

Radi li vaš tim sve što može kako bi potaknuo preporuke zaposlenika? Razmislite o ova tri jedinstvena načina kako bi zaposlenici bili uzbuđeni što mogu preporučiti nekoga za vaša nova otvorena radna mjesta:

 

  1. Ako imate nekoliko otvorenih radnih mjesta ili znate da će vašem timu biti potrebni novi zaposlenici u neko skorije vrijeme, razmislite o organiziranju sajma zapošljavanja. Tako će potencijalni zaposlenici imati priliku upoznati se s vašim zaposlenicima, a o poslu će moći razgovarati na neformalniji način od samih intervjua. Kako biste potaknutli svoje zaposlenike da dovedu nove vrhunske talente u vašu tvrtku dajte im nekakav poticaj prilikom dovođenja novih zaposlenika, bilo da je riječ o novčanim bonusima ili neki drugim oblicima nagrađivanja.

 

  1. Vaši zaposlenici vjerojatno imaju veliku mrežu poznanstava, no kada je riječ o pronalaženju novih zaposlenika neki od tih kontakata im ne budu prvi na pameti za novo otvoreno radno mjesto. Odjel ljudskih resursa i zapošljavanj kroz razgovore sa zaposlenicima može doći do korisnih informacija o potencijalnim zaposlenicima te ih potaknuti da preporuče nekog od svojih poznanika koji ne moraju nužno biti iz istog područja stručnosti. Primjerice, član vašeg prodajnog tima može vam preporučiti novog odličnog programera i obratno.

 

  1. Dok mnoge tvrtke nude novčane nagrade i bonuse u zamjenu za preporuku novog zaposlenika, možete im dati i neke alternativne novčane isplate. Ponudite svojim zaposlenicima poticaje koje inače možda ne bi kupili poput ulaznica za koncerte, kazališta, spa dan, poklon kartice u nekom poznatom restoranu i slično. Ili pak donirajte novac nekoj dobrotvornoj organizaciji u kojoj je vaš zaposlenik aktivan. Također možete implementirati i određene razine preporuka koje će zaposlenike motivirati da preporuče više od jednog ili dva vrhunska talenta. Što budete dobivali uspješnije preporuke, samim time je i veća vjerojatnost da ostanete s vrhunskim zaposlenicima, povećavajući produktivnost i profitabilnost vašeg tima.