Restoran Shake Shack u nekim od svojih trgovina pokušava uvesti četverodnevni radni tjedan, izjavio je prije nekoliko dana CEO Randy Garutti publici u Las Vegasu. „To bi bila velika stvar. Nitko nije uspio takvo radno vrijeme uklopiti u rad restorana. Ako bismo mi uspjeli bila bi to velika prilika.“

 

 Odnosi se samo na menadžere, ne na kuhare, konobare i blagajnike

No, kada biste bolje pogledali, ta „velika stvar“ i nije tako velika. Za početak, ona se odnosi samo na menadžere, ne na kuhare, konobare i blagajnike koji čine glavninu radne snage Shake Shacka. Rastuća popularnost rada samo četiri dana u tjednu proizlazi iz iskustva tvrtki koje su otkrile da kada zaposlenici rade četiri umjesto pet dana tjedno budu produktivniji i kreativniji u pronalaženju rješenja za probleme kao i sretniji zbog boljeg balansa između privatnog i poslovnog života. Naime, fora je u tome što su se ovi eksperimenti proveli na zaposlenicima koji rade uredske poslove,  poput pisanje izvještaja, analiziranje brojeva i slično, a gdje je dozvoljena fleksibilnost u tome kada i kako će obavljati svoj posao.

Međutim, ako je vaš posao pravljenje „shakeova“ i burgera kad ih kupci naruče, onda vam i nije dozvoljena neka fleksibilnost. Isto tako, zaposlenici Shake Shacka su uglavnom plaćeni po satu rada kojih prema zaposlenicima „nema dovoljno“, pa dodatno smanjenje radnog vremena radnicima ne bi bila toliko dobra vijest. Za njih je to jednostavno podrazumijeva, manje sati rada jednako je manjoj plaći. Što se pak menadžera tiče, većina njih nije plaćena po satu, već je predstavnik tvrtke putem maila objasnio kako je njihovo radno vrijeme  40 sati tjedno te su to radno vrijeme sada rasporedili na četiri umjesto na pet dana. Program skraćenog radnog vremena testirao se u Los Angelesu, Dallasu, Detroitu i Las Vegasu.

Shake Shack, ipak,  ne bi bio prvi lanac restorana u SAD-u koji bi probao ovakav pristup. Naime, Aloha Hospitality, koji ima dva restorana u Alabami, još prošle jeseni pokrenuo je četverodnevni radni tjedan za svoje menadžere. Osim što imaju produljene vikende, koji su iznimno rijetki u ugostiteljskoj industriji, također imaju i dodatni slobodan dan svaki tjedan. Ta je tvrtka također, kao glavni razlog ovakve promjene, navela i poteškoće prilikom zapošljavanja kvalificiranih menadžera.

Čini se da ovaj pristup dobro funkcionira za Alohu, čije je poslovanje znatno manje. No, kako će funkcionirati za restoran kao što je Shake Shack?