Poslovni Puls
29/07/2017

Rijeka dobiva poduzetnički inkubator "Proizvodni park Torpedo"

Javnosti je predstavljen projekt Rekonstrukcija i prenamjena postojeće Hale 14 u Tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator "Proizvodni park Torpedo" u kojem će poduzetnici-početnici dobiti stručnu i organizacijsku pomoć te mogućnost proizvodnje na najsuvremenijoj tehnološkoj opremi u Europi danas...

Tako će u nekadašnjoj Hali 14 tvornice Torpedo u travnju iduće godine biti pokrenuta proizvodnja temeljena na novim tehnologijama. "Proizvodni park Torpedo", tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator, bit će uređen s 19,3 milijuna bespovratnih europskih kuna. To je 98 posto sredstava potrebnih za pokretanje projekta.

Namjera je, dijelom, preseliti korisnike iz inkubatora na Pehlinu, ali i omogućiti mladim tvrtkama koje izlaze iz Startup inkubatora da pokrenu proizvodnju na suvremenoj opremi, uz stručnu pomoć i bez dodatnih ulaganja.

U projekt su uključena i sveučilišta iz Rijeke i Pule, Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i STEP RI, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram