Poslovni Puls
08/05/2017

Rusi potiču vinogradarstvo na Krimu

Državni poticaji poljoprivrednicima s Krima koji su zasadili mlade nasade vinograda, u 2017. povećati će se za 1.5 puta, u odnosu na 2016. godinu - do 278 milijuna rubalja, javljeno je iz ministarstva poljoprivrede Rusije...

"Zahvaljujući mjerama u obliku državnih poticaja, vinogradarstvo u Republici Krim se stabilno razvija. Prošle godine dobili smo 187 milijuna rubalja državnih poticaja, a ove godine ta brojka će biti znatno veća, te će iznositi 278 milijuna rubalja", - piše u izjavi ministarstva.

Državni poticaj za vinograde na Krimu su vrlo bitna stavka, pošto je prema ocjenama lokalnih vlasti, potreba za vinovom lozom iznosu 200 000 tona godišnje, dok Krim proizvodi tek 26 % od navedene količine.

"Gospodarstvo Republike Krim brzo će vidjeti opipljive rezultate zahvaljujući državnim poticajima za uzgoj vinove loze i proizvodnju vina", - uvjereni su u ministarstvu.

Krim je najveća vinogradarska regija u Ruskoj Federaciji, i trenutno nasada vinograda broje 18 500 hektara, od kojih 16 300 hektara su polodnosni, što je 19 % više nego 2015. godine. U ministarstvu poljoprivrede su dodali, kako je u posljednje tri godine "godišnja dinamika mladih nasada vinograda na Krimu se povećala od 250 hektara do 559 hektara".

Trenutno na Krimu 67 tvrtki bavi se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina, a od te brojke njih 10 svake godine širi broj nasada sadnjom novih vinograda, prenosi ruska agencija TASS/RBTH.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram