Zatvori
Al Maktoum zračna luka
PoslovniPuls
29/04/2024

Dubai krenuo s izgradnjom najvećeg i najskupljeg putničkog terminala na svijetu

U Dubaiju su krenuli s ambicioznim projektom izgradnje novog putničkog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, najavljujući da će isti postati ne samo najveći, već i najskuplji na svijetu s procijenjenim troškovima od gotovo 35 milijardi dolara, prema izjavama šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, vodeće osobe u emiratu.

Ovaj zračni terminal, smješten na samoj periferiji Dubaija, predviđa se kao buduća zamjena za postojeću Međunarodnu zračnu luku Dubai.

"Danas smo dali zeleno svjetlo za početak izgradnje novog putničkog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum", objavio je bin Rashid al Maktoum na društvenoj mreži X. Nakon što novi putnički terminal bude dovršen, zračna luka Al Maktoum imat će godišnji kapacitet od 260 milijuna putnika.

Prema procjenama dubaijskih vlasti, bit će to najveći zračni terminal na svijetu, čak pet puta veći od trenutnog glavnog terminala u Dubaiju. S kapacitetom za primanje do 120 milijuna putnika godišnje, međunarodna zračna luka u Dubaiju je među najprometnijima na svijetu, ali zbog svoje lokacije u blizini grada više nema dovoljno fizičkog prostora za daljnje širenje.

Al Maktoum zračna luka do sada je imala relativno skroman udio u zračnom prometu Ujedinjenih Arapskih Emirata, s obzirom na svoj položaj na periferiji grada. Prva faza projekta trajati će deset godina, a tijekom tog razdoblja Al Maktoum će moći primiti do do 150 milijuna putnika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram