Zatvori
Rimac rollercoaster
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
29/04/2024

Evo kako izgleda vožnja Rimčevim rollercoasterom u najvećem zabavnom parku u Europi

U najvećem zabavnom parku u Europi, Europa-Parku, otvoren je novi rollercoaster Voltron Nevera Powered by Rimac. Ova atrakcija otvorena je u hrvatskoj tematskoj cjelini parka, a prolazi kroz replike hrvatskih pejzaža i priča priču o jednom od najslavnijih vizionara i znanstvenika svjetskoga glasa – Nikoli Tesli.

Novi rollercoaster svjetski je rekorder, baš kao i Rimac Nevera - lansira se pod najstrmijim kutom od čak 105 stupnjeva, omogućuje četiri zasebna lansiranja s ubrzanjem do 90 kilometara na sat, uključujući i jedno lansiranje unatrag, i posjetiteljima pruža ukupno sedam okretanja s 2,2 sekunde neprekidnog bestežinskog stanja.

Voltron Nevera dugačak je 1385 metara i potpuno je uklopljen u detaljno izrađen hrvatski krajolik, u kojem se, između ostaloga, nalaze i neki prirodni elementi poput vapnenca i masline stare 800 godina. Nadahnuće za dizajn novog tematskog dijela parka bio je povijesni grad Hvar. Tako je nastala autentična kulisa priče o novoj atrakciji koju je osmislio studio MACK Magic u čast naslijeđa velikog izumitelja Nikole Tesle.

Tijekom vožnje, koja je nadahnuće pronašla u neveri – oluji praćenoj grmljavinom koja se može doživjeti na Jadranu i koju karakterizira njezina iznenadna pojava, Nikola Tesla posjetitelje vodi na vožnju Voltronom koji će ih u obliku čiste energije prevesti između dva istaknuta tornja.

"Hrvatska je oduvijek bila u središtu priče o Rimac Grupi. Naše sjedište je u okolici Zagreba, a budući rast i razvoj nastavit će se u našem novom Kampus. I Nevera odaje počast svom podrijetlu, ne samo imenom, već i dizajnerskim elementima. Veseli nas da smo bili uključeni u stvaranje jednoga od najuzbudljivijih rollercoastera trenutačno u Europi, a koji se nalazi u dijelu parka posvećenom našoj zemlji i koji odaje počast Nikoli Tesli, a koji je i mene inspirirao. Vjerujem kako će projekt pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske u svijetu, te istovremeno privući brojne posjetitelje u Europa-Park", izjavio je Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Rimac Group.

Najnovija atrakcija tvrtke MACK Rides, Voltron Nevera građena je dvije godine. Rezultat je suradnje timova unutar grupacije MACK, i predstavlja kombinaciju uzbudljive vožnje, dojmljivog i živopisnog dizajna, te poučne priče.

Pokretači suradnje između zabavnog parka i tvrtke Rimac bili su Mate Rimac i Michael Mack, sin osnivača Europa-Parka Rolanda Macka i CEO Mack grupe. Osim rollercoastera Voltron Nevera, u hrvatskom se dijelu zabavnog parka Europa-Park nalazi i razni drugi sadržaju, poput edukativne izložbe Croatian Inspiration (Hrvatsko nadahnuće) koja će posjetiteljima otkriti najznačajnije hrvatske doprinose na poljima kulture i znanosti.

Europa-park, smješten na jugozapadu Njemačke blizu granice s Francuskom, jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih zabavnih parkova u Europi. Svojom površinom od 950 tisuća četvornih metara i širokim spektrom atrakcija, park privlači gotovo šest milijuna posjetitelja godišnje. Europa-park se ističe i po svojoj tematskoj raznolikosti, uključujući dijelove posvećene različitim europskim zemljama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram