Ukoliko imate hrpu love i volite likovati nad sudbinom nesretnijih sugrađana koji sada skupljaju plastične boce po kontejnerima, ovo je za Vas…

Japanski proizvođač luksuznih interijera Lixil predstavio je specijalno izdanje “Satis” zahodske školjke. Iza tog šarmantog imena krije se WC školjka u koju je ugrađeno 72.000 skupocjenih Swarovski kristala i čija se vrijednost kreće oko 130.000 američkih dolara.

WC “težak” 715.000 kuna izložen je u Lixilovoj trgovini u Tokiju.

Japanska opsesija sanitarnom opremom vuče korijene iz tradicionalnog starojapanskog vjerovanja Shinto koje uključuje postojanje “božanstva zahoda” (ozbiljno, ne izmišljamo…). Čistoća kupaonice zadovoljava to božanstvo koje prema staroj japanskoj tradiciji ženama može podariti ljepotu i plodnost.

A to je vjerovanje očito preuzeto i u nekim dijelovima Hrvatske. Poput Milana Bandića koji je za izgradnju dvaju montažnih zahoda na tramvajskom okretištu Dubec dao 1,5 milijuna kuna ili bivše dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice koja je na izgradnju WC-a od 16 kvadratnih metara uspjela potrošiti 450.000 kuna.

Uglavnom, ako imate taj “sitniš” od 130.000 dolara, brzo po ovu kristalnu “školjku”….

Ako Vam je ovo nedovoljno skupo, uvijek možete baciti oko na onaj apsurdni zlatni WC od 10 milijuna kuna.

Pročitajte još:

Bankomati su jednako čisti kao i WC školjke u javnim zahodima