Osim što je Vlada danas dobila dugo-očekivano osvježenje u vidu novih ministara, jedno je ime prošlo poprilično nezapaženo, a riječ je o važnoj novoj karici u radu Vlade…

Riječ je o Domagoju Ivanu Miloševiću, novom potpredsjedniku Vlade za ulaganja. Ovaj novi potpredsjednik biti će zadužen za kontrolu i monitoring državnih i privatnih ulaganja u Hrvatskoj. Pojednostavljeno, veliki investitori koji žele ulagati u Hrvatsku dobit će osobu od povjerenja koja će ih “držati za ruku” i pomoći otkloniti sve birokracijske barijere na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Jedno se vrijeme spekuliralo kako će Borislav Škegro obnašati tu funkciju, no čini se kako je njemu privatni sektor ipak draži.

Ovo je zbilja odličan potez kojeg moramo pohvaliti, jedino se možemo zapitati zašto ova pozicija nije uvedena davno prije.

A Milošević?

Čovjek je većinski vlasnik i predsjednik Uprave Pastora, jedne od najuspješnijih domaćih kompanija. Kako će se snaći u visokoj politici gdje za svaku odluku moraš dobiti 150 različitih potpisa i pečata, tek ostaje za vidjeti.

Milošević je diplomirao je 1996. godine na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu, a obrazovanje je nastavio poslovnoj školi IEDC te na poslijediplomskom studiju na Bled gdje je stekao titulu MBA (Master of Business Administration ) 2004. godine. Karijeru je započeo kao samostalni poduzetnik, a 2000. postaje suvlasnik i generalni direktor tvornice vatrogasnih aparata Pastor TVA. Danas je predsjednik Uprave i većinski vlasnik Pastor Grupe te glavni izvršni direktor tvornice Pastor TVA.

Poželimo mu sreću, jer će mu trebati i više od toga…

Foto:Večernji.hr arhiva