Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2016

Huawei je jedan od najbrže rastućih tehnoloških brendova na svijetu

Prema najnovijem istraživanju koje je proveo Interbrands, vodeća svjetska konzultantska kuća koja se bavi istraživanjem vrijednosti i rasta najpoznatijih svjetskih brendova, Huawei je napredovao za 16 mjesta po pitanju vrijednosti brenda, te se sada nalazi na 72. mjestu najvrjednijih brendova na svijetu, a uvršten je i među tri najbrže rastuća tehnološka brenda na svijetu. Drugu godinu za redom Huawei  bilježi snažan skok na listi najvrjednijih svjetskih brendova kuće Interbrands, nakon što je 2014., kao prva kineska kompanija, uvršten na tu listu...

Prema provedenom istraživanju, Huawei je ponovno jedna od najuspješnijih tvrtki koja je u odnosu na prošlu godinu zabilježila rast vrijednosti brenda od čak 18% te njegova trenutna vrijednost iznosi 5,835 milijardi američkih dolara. Snažan rast rezultat je posvećenosti svojim korisnicima koje tvrtka oduvijek stavlja na prvo mjesto, kao i neprestanom pružanju proizvoda i usluga s visokom vrijednošću za krajnjeg kupca, a u svojim kampanjama tvrtka uvijek naglašava kako inovativni ICT proizvodi, usluge i rješenja mogu pomoći u izgradnji bolje povezanog svijeta.

U proteklom razdoblju, posebno snažan rast prepoznatljivosti brenda Huawei zabilježen je u Europi, ključnom tržištu za poslovanje s telekom operaterima i poslovnim korisnicima, kao i među privatnim korisnicima, što je posljedica ulaganja u razvoj inovacija koje su kupci prepoznali. Ove godine, Huawei je predstavio niz uređaja koji su značajno doprinijeli povećanju prepoznatljivosti brenda u Europi, što je u skladu s planovima kompanije o povećanju globalne prepoznatljivosti nakon što već nekoliko godina drži lidersku poziciju na kineskom tržištu, stoji u priopćenju.

Jačanje brenda omogućeno je i stabilnim rastom prihoda, pogotovo u segmentu poslovanja s potrošačima. Između 2011. i 2015. godine, Huawei je ostvario složenu godišnju stopu rasta od 18% uz prošlogodišnje prihode grupe od 60,8 milijardi USD (395 milijardi CNY). U cjelokupnom iznosu, udio tvrtke Huawei Consumer Business Group iznosio je 19,36 milijarde USD (129,1 milijarda CNY), što predstavlja povećanje od 72,9% od 2014. godine, a Huawei je tijekom 2015. godine širom svijeta isporučio ukupno 108 milijuna komada pametnih telefona, što je povećanje od 44% u odnosu na godinu prije.

Huawei Consumer Business Gruop održava stabilan globalni rast, a proizvodi iz samog vrha ponude Huaweia, poput pametnih telefona P9, Mate 8 i Honor V8 te prvog Huaweijevog 2-u- 1 prijenosnika MateBook, iznimno su dobro prihvaćeni diljem svijeta. To je rezultiralo svrstavanjem mnogih Huawei uređaja među najpoznatije brendove u gotovo 30 zemalja. Isporučivši 108 milijuna komada pametnih telefona u 2015. godini, Huawei je po prvi puta prešao granicu od 100 milijuna isporučenih uređaja, a prema snažnom rastu broja isporučenih uređaja, predviđa se i preuzimanje pozicije vodećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona do 2021. godine, stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram