Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2017

Huawei povećao tržišni udio u regiji na 20 posto

Huawei Consumer Business Group, poslovna jedinica za potrošačku elektroniku, objavila je odlične poslovne rezultate za prvih šest mjeseci 2017. godine. U regiji središnje i istočne Europe (CEE) tržišni udio Huaweia dosegnuo je 20,2 posto, što predstavlja rast od 50 posto u odnosu na prvo polugodište lani...

Sve je veći broj europskih tržišta na kojima udio Huaweija premašuje 20 posto.

Huawei je globalno u prvoj polovici godine isporučio 73,01 milijun pametnih telefona, 20,2 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Vrijednost prodaje u prvoj polovici godine dosegnula je 13,34 milijardi EUR, što je rast od 36,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ukupno na globalnoj razini, prema podacima IDC-a, Huawei je porastao na 9,8 posto tržišta pametnih telefona. Rast je najvećim dijelom generiran prodajom uređaja u srednjem i visokom tržišnom segmentu na svim ključnim  tržištima. U cjenovnom segmentu iznad 500 USD, globalni tržišni udio Huaweija približio se 9 posto.

”Huawei je nastavio postizati izvanredne prodajne rezultate, nadmašujući industrijski prosjek i povećavajući udjel u najvišem tržišnom segmentu na tržištima diljem svijeta. Kontinuirano visoki rast dokaz je snage Huawei brenda kao i odlične tržišne dinamike koju održavamo zahvaljujući našim vrhunskim uređajima koji pomiču standarde i savršeno pogađaju želje kupaca. Naši uređaji nude vrhunsku kvalitetu, iskustvo korištenja i inovacije”, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group.

Prepoznatljivost Huawei brenda kontinuirano raste. Tijekom ove godine Huawei je pozicioniran na 49. mjesto ljestvice najvrijednijih globalnih brendova (BrandZ’s Top 100 Most Valuable Global Brands Brands), 88. na Forbesovoj ljestvici najvrjednijih brendova (Forbes World’s Most Valuable Brands) i 40. mjesto na ljestvici Brand Finance 500 najvrjednijih brendova (Brand Finance Global 500 Most Valuable Brands list).

U Hauweiju za ovu godinu najavljuju i značajno širenje vlastite maloprodajne mreže. Broj vlastitih maloprodajnih lokacija porast će do kraja godine na 56.000, dok su na kraju svibnja prošle godine imali 35.000 lokacija. Maloprodajne lokacije nude premium iskustvo, orijentirane su na najbolje uređaje te su pažljivo dizajnirane kako bi dodatno učvrstili imidž Huaweija.

U Huaweiju nastavljaju s velikim investicijama u inovacije, posebno u dijelu razvoja u području umjetne inteligencije i strojnog učenja koji će sigurno napraviti novi iskorak u načinu svakodnevnog korištenja tehnologije. Huawei je predan razvoju inteligentnih uređaja koji će predviđati potrebe svojih korisnika te će se se kvalitetnije uklopiti u naš svakodnevni život.

U svojih 15 istraživačkih centara i 36 zajedničkih inovacijskih centara, Huawei razvija nove tehnologije uključujući napredne senzore, kontinuirano unaprjeđuje vlastiti Kirin chipset te poboljšava sustave upravljanja podacima. U razvoju surađuje s vodećim kompanijama poput Leice, Dolbyja, Microsofta, Intela i Googlea, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram