Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2017

Huawei s novim smartphonom želi "pobijediti" Samsung i Apple

Huaweijev najnoviji mobilni telefon koji ima značajke umjetne inteligencije, kao što je mogućnost trenutnog prepoznavanja slike, ostavit će iza sebe suparnike Samsung i Apple poprilično daleko, sudeći prema izjavi izvršnog ravnatelja Richarda Wua od nedjelje...

Wu, koji je izvršni direktor Huaweijeva potrošačkog poslovanja, u subotu je predstavio snažan novi čip za mobitele na koje Huawei računa kada je riječ o nadolazećem telefonu Mate 10 i ostalim high-end telefonima kako bi pružio bržu obradu i ostvario manju potrošnju energije.

Huawei će predstaviti Mate 10 i njegov ''sestrinski'' telefon Mate 10 Pro u Münchenu 16. listopada, kako je potvrdio Wu koji je odbio dati više detalja o značajkama, no očekuje se da će se telefon moći pohvaliti velikim, 6-inčnim prikazima na cijelom zaslonu, kako predviđaju tehnološki blogovi.

Umjetna inteligencija ugrađena u nove čipove može pomoći telefonima da se personaliziraju, odnosno predvidjeti akcije i interese svojih korisnika, kako je naglasio Wu.

Kao primjeri naveo je da umjetna inteligencija može omogućiti prijevod u stvarnom vremenu, ispunjavanje glasovnih naredbi te iskorištavanje poboljšane stvarnosti koja je dio teksta, zvukova, grafike i videozapisa na stvarnim fotografijama koje korisnici telefona vide ispred sebe.

Wu vjeruje da se brzina i niska potrošnja energije čipa Kirin 970 mogu prevesti u značajke koje će njihovim telefonima dati prednost pred Appleovim iPhoneom 8 koji će biti objavljen 12. rujna, te nizu vrhunskih mobitela koje je za ovu godinu najavio Samsung.

Potrebno je naglasiti kako je Huawei svjetski proizvođač pametnih telefona broj 3, odmah iza Samsunga i Applea, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram