Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2017

Bugari uz pomoć Huaweija žele postati lideri u IT sektoru Europske unije

''Kineski telekomunikacijski div Huawei pomoći će Bugarskoj da postane lider u IT sektoru Europske unije,'' sudeći prema riječima aktualnog nositelja rotirajućeg predsjedništva te tvrtke, a ujedno i njezina privremena izvršnog upravitelja Guoa Pinga...

Guo je, tijekom svečanog otvaranja nacionalnog summita posvećenog cloud computingu, naglasio kako Bugarska idućeg mjeseca preuzima predsjedništvo Vijećem Europe te je ona ujedno jedna od dvije zemlje odabrane za provođenje pilot-inicijative Europske unije koja se tiče e-vlade.

''Naša je misija u ovome kontekstu osigurati da Bugarska postane vodeća u ovom sektoru u okviru Europske unije,'' naglasio je dodajući kako je Huawei također posvećen pružanju podrške toj zemlji u njezinim strateškim nastojanjima da postane regionalni cloud centar što će svakako dati snažan poticaj lokalnoj IT industiji, a tvrtkama diljem EU-a omogućiti pristup cloud uslugama najviše kvalitete.

Govoreći o ovome summitu, koji je zajednički organiziran s nastojanjima bugarske Udruge zaposlenika i poslodavaca tvrtki u toj industriji te nacionalnog telecom diva Vivacoma, Guo je istaknuo kako će sve to pomoći u istraživanju o budućim uslugama clouda te kako one mogu pomoći Bugarskoj da uđe u IT svijet.

Bugarski ministar gospodarstva Emil Karanikolov istaknuo je kako su infromacijske i komunikacijske tehnologije bile među vodećim sektorima za investicije u toj zemlji te da su od 2013. u ovom području provedeni investicijski projekti vrijedni 1,049 milijardi američkih dolara s otvorenih 7 400 novih radnih mjesta, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram