Nakon izdašnog IPO-a, koji je unatoč negativnim medijskim napisima – bio iznimno uspješan za Facebook, Mark Zuckerberg dio prikupljenog kapitala navodno namjerava uložiti u tehnologiju za prepoznavanje lica…

Prema pisanju izraelskog Calcalisa, Facebook trenutno pregovara s tamošnjim startupom Face.com koji razvija naprednu tehnologiju za prepoznavanje lica. U ovom trenutku nije sasvim jasno da li Facebook namjerava “samo” poboljšati svoju postojeću tehnologiju prepoznavanja lica svojih korisnika na fotografijama – ili će Face.com tehnologija poslužiti za neku još (javnosti) neotkrivenu značajku.

Za sada nema službene potvrde Calcalisove vijesti da Facebook na preuzimanje namjerava potrošiti do 100 milijuna dolara.

Face.com je osnovan još 2007. godine u Izraelu, a do sada je osigurao ulaganja ukupne vrijednosti od 5,3 milijuna američkih dolara. U razgovoru za nekoliko online publikacija Face-ov izvršni direktor Gil Hirsch rekao je kako “nema novosti o kojima bi mogao razgovarati”. Znači – nije demantirano.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se spominje Facebookova zainteresiranost za Face.com.

Još početkom prošle godine tehnološki blogovi pisali su kako je Face.com odbio Facebookovu ponudu za preuzimanje tešku “nekoliko desetaka milijuna dolara”.

Hoće li ovaj put preuzimanje biti realizirano, vidjet ćemo…