Zatvori
Facebook aplikacija
Foto: Bastian Riccardi / Unsplash
PoslovniPuls
19/01/2024

Meta na korak do tržišne kapitalizacije od jednog bilijuna dolara

Tržišna kapitalizacija Facebookove matične kompanije Meta Platforms približava se iznosu od 1 bilijuna dolara nakon rasta cijene dionica za 200% tijekom 2023. godine.

Trenutna tržišna kapitalizacija Meta Platforms iznosi 966,60 milijardi dolara, što znači da nedostaje svega 33,4 milijarde dolara do dostizanja impresivne vrijednosti od 1 bilijuna dolara. Ukoliko dosegne ovu vrijednost, Meta će se pridružiti drugim američkim tehnološkim kompanijama poput Microsofta, Applea, Alphabeta, Amazona i Nvidije koji imaju vrijednost veću od bilijuna dolara.

Meta je već 2021. godine premašila tržišnu kapitalizaciju od bilijun dolara, no to nije dugo potrajalo.

U veljači 2022. godine Meta je doživjela najveći jednodnevni pad u povijesti američkih korporacija nakon što je objavila izvještaj o poslovanju u četvrtom kvartalu koji je pokazao smanjenje dnevnog broja aktivnih korisnika Facebooka po prvi put ikada.

Meta je tada provela opsežno smanjenje operativnih troškova poslovanja, što je uključilo i otkaz za 11 tisuća zaposlenika kompanije.

Snažan skok cijene Meta-inih dionica povećao je i osobno bogatstvo suosnivača i izvršnog direktora Marka Zuckerberga, koji posjeduje 13% dionica tvrtke. On je sada 6. najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednošću od 136 milijardi dolara, pokazuje izračun Bloomberg Billionaires Index-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram