Funkcionalnosti e-maila i klasičnog intraneta više ne mogu zadovoljiti potrebe moderne organizacije. E-mail nije pogodan za komunikaciju više od dvoje ljudi, a intranet i tehnologija koja stoji iza njega ne mogu dovesti pravu informaciju pred pravu osobu u pravo vrijeme…

Ove tehnologije dobro su nam služile posljednjih dvadesetak godina, no zadnjih nekoliko godina sve više poduzeća prisvojilo je novu generaciju poslovnih aplikacija – enterprise social software (Enterprise 2.0, ili poslovne društvene aplikacije).

Cilj je društvenom grafu dati poslovni kontekst, poručuju pokretatači Podruma – nove poslovne društvene mreže razvijene kao odgovor na prepreke koje su se javile u poslovanju jedne varaždinske tvrtke s uredima i pogonima na više lokacija u više država.

podrum_vE-mail i zastarjeli ERP sustav nisu bili pravo rješenje. Suvremena organizacija mora nuditi mogućnost pristupa sustavu i informacijama s bilo koje lokacije i uređaja (s pristupom internetu), u bilo koje vrijeme. Komunikacija zaposlenika, dijeljenje i pristup datotekama i dokumentima, alati za suradnju i upravljanje znanjem okarakterizirani su kao važni koraci u postizanju strateških ciljeva poduzeća, a ujedno su i najvažnije funkcionalnosti Podruma.

“Podrum je poslovna aplikacija koja predstavlja virtualni prostor za suradnju unutar poduzeća. On postaje izvor ideja i baza znanja organizacije kojima doprinosi svaki član, a organizacija će brzo reagirati na unutarnje i vanjske promjene, te iskoristiti svoje znanje u svrhu postizanja konkurentske prednosti”, poručuju pokretači ove društvene mreže kojima se možete javiti kako biste isprobali Podrum bez naknade.