Zatvori
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
PoslovniPuls
04/04/2024

Europski carpooling servis popularan i u Hrvatskoj osigurao kredit od 100 mil. eura

BlaBlaCar je objavio otvaranje revolving kreditnog aranžmana u iznosu od 100 milijuna eura kako bi potaknuo svoje ambicije rasta. Time se ukupno financiranje ovog popularnog carpooling servisa penje na preko 637 milijuna eura.

BlaBlaCar je vodeća svjetska putnička aplikacija za dijeljenje vožnji, ima 27 milijuna aktivnih članova u 21. zemlji, uključujući Hrvatsku. Njegova tehnologija povezuje vozače s praznim sjedalima s putnicima koji idu istim putem, kako bi podijelili troškove putovanja, piše Tech.eu.

"Ovih 100 milijuna eura financiranja omogućit će nam provođenje ambiciozne strategije rasta, uključujući preuzimanja, gdje trenutno istražujemo nekoliko prilika, rekao je Nicolas Brusson, suosnivač i izvršni direktor ovog startupa sa sjedištem u Parizu.

Ovo financiranje slijedi uspješnu 2023. godinu za parišku tvrtku. U 2023. godini, 80 milijuna putnika rezerviralo je autobusnu ili carpooling vožnju na BlaBlaCaru, što je povećanje od 23 posto u usporedbi s 2022. godinom.

BlaBlaCar je zabilježio prihode od 253 milijuna eura - što je povećanje od 29% u odnosu na prethodnu godinu. Prvi put tvrtka je postigla profitabilnost tijekom 24 mjeseca i završila je 2023. godinu s pozitivnim EBITDA-om, pokrećući novu fazu profitabilnog rasta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram