Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2015

Boeing počinje sa svemirskim letovima za NASA-u

Boeing će biti prva privatna tvrtka koja će prevoziti astronaute na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) u okviru komercijalnog ugovora s NASA-om. NASA je u rujnu izabrala Boeing i Space X kako bi konstruirali prva dva privatna svemirska broda kadra da prevezu astronaute na ISS i tako prekinu američku ovisnost o ruskom Sojuzu...

Ugovor vrijedan 6,8 milijarda dolara koji je zaključila NASA pokriva ukupno šest misija s posadom na ISS za svaku od dvije tvrtke. Te bi misije trebale početi koncem 2017. i početkom 2018.

Prosječna cijena mjesta za NASA-u je 58 milijuna dolara tijekom ugovora. NASA trenutačno plaća više od 70 milijuna dolara mjesto u brodu Sojuzu za prijevoz američkih astronauta na ISS, prenosi HRT.hr.

John Elbon, čelnik Boeing Space Explorationa, podružnice za svemirske aktivnosti te tvrtke, rekao je da će prvi probni let s posadom izvesti jedan Boeingov probni pilot i astronaut NASA-e.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram