Zatvori
Foto: Axiom Space
PoslovniPuls
09/10/2023

Prada će dizajnirati svemirsko odijelo za NASA-ine astronaute koji idu na Mjesec

Astronauti NASA-e će letjeti u svemir u pravom stilu, uz pomoć luksuznog talijanskog modnog brenda Prada koji će pomoći pri dizajniranju svemirskih odijela za misiju Artemis 3 - povratak ljudskih astronauta na Mjesec 2025. godine.

Axiom Space, američka svemirska kompanija, najavila je partnerstvo s Pradom kazavši kako će njihova stručnost u svezi materijala i proizvodnje biti ključna za projekt izrade nove generacije svemirskih odjela za NASA-ine astronaute.

"Prada ima značajno iskustvo s različitim vrstama kompozitnih tkanina i može dati tehničke doprinose vanjskim slojevima novog svemirskog odijela", rekao je profesor Jeffrey Hoffman, koji je sudjelovao u pet NASA-inih misija i obavio četiri svemirska šetnje, piše BBC.

"Svemirsko odijelo je zapravo poput minijaturnog svemirskog broda. Mora pružiti pritisak, kisik, održavati vas na razumnoj temperaturi", dodao je Hoffman.

Ranije ove godine, Axiom je predstavio svemirsko odijelo koje će NASA-ini astronauti nositi tijekom nadolazeće misije Artemis 3.

U zajedničkom priopćenju za medije, Artemis i Prada su rekli kako će koristiti "inovativne tehnologije i dizajn" što će omogućiti i "veće istraživanje površine Mjeseca nego ikada prije".

Misija Artemis 3, s Pradinim svemirskim odijelima slijedit će Artemis 2, koja će uključivati let kapsulom oko Mjeseca krajem iduće godine ili početkom 2025. godine.

Artemis 2 će imati prvu ženu i prvog tamnoputog astronauta ikad dodijeljenog lunarnoj misiji - Christinu Kock i Victora Glovera.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram