Zatvori
PoslovniPuls
23/11/2021

Rolls Royce predstavio potpuno električni zrakoplov i odmah oborio brzinski rekord

Rolls Royce Holding predstavio je potpuno električni mali zrakoplov "Spirit of Innovation", za kojeg se nada kako će uskoro dobiti i službenu potvrdu za najbrže električno vozilo.

U priopćenju, Rolls Royce navodi kako je u testiranju koje je provedeno 16. studenoga, "Spirit of Innovation", dostigao brzinu od 555,9 km/h i time postao najbrže (leteće) električno vozilo. Rekordnu brzinu držao je tri kilometra. U drugom letu postignuta je jednako impresivna brzina od 532,1 km/h koja je zadržana petnaest kilometara, što također predstavlja obaranje starog rekorda, tvrde u Rolls Royceu.

Iz Rolls-Roycea također su objavili kako je u jednom od testnih letova dostignuta i maksimalna brzina od 623 km/h, međutim nije objavljeno koliko je dugo vremena zrakoplov letio.

"Polaganje prava na potpuno električni svjetski rekord u brzini fantastično je postignuće za ACCEL tim i Rolls-Royce. Želio bih zahvaliti našim partnerima, a posebno Electroflightu na njihovoj suradnji u postizanju ovog pionirskog iskoraka. Napredna tehnologija baterija i pogona razvijena za ovaj program ima uzbudljivi potencijal primjene na tržištu napredne zračne mobilnosti. Ovo je još jedna korak koji će podržati naše ambicije da isporučimo tehnološki napredak koji je našem društvu potreban koja će pomoći da 'jet nula' postane stvarnost i podržava naše ambicije da isporučimo tehnološki napredak koji je društvu potreban kako bi se dostigli ciljeni dekarbonizacije transporta u zraku, na kopnu i moru", izjavio je Warren East, izvršni direktor Rolls-Roycea Holdingsa koji je jedan od najvećih svjetskih proizvođača zrakoplovnih motora, inače dio BMW-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram