Zatvori
Poslovni Puls
08/01/2018

Francuski Vinci Airports novi koncesionar beogradske zračne luke Nikola Tesla

Kompanija Vinci Airports upravlja sa 35 aerodroma u sedam država, na tri kontinenta - 12 u Francuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu...

Beogradskim aerodromom Nikola Tesla u narednih 25 godina upravljati će francuska kompanija Vinci Airports, potvrđeno je Novostima u Vladi Srbije, a piše ekapija.

Oni su za najveću srpsku zračnu luku ponudili 501 milijun eura, a obavezali su se i da će u narednom periodu u investicijska ulaganja i razvoj aerodroma uložiti dodatna 732 milijuna eura.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je tokom obilaska radova na Narodnom muzeju, da je davanje beogradskog aerodroma u koncesiju francuskoj kompaniji veliki uspjeh za zemlju.

"To znači da je Srbija napredovala u odnosu na prije pet godina. Tada smo razmišljali dati Aerodrom u koncesiju i rekli su nam da možemo dobiti maksimalno 40 ili 50 milijuna eura za unaprijed plaćeni program na 25 godina", rekao je Vučić i dodao da su do sada dobili 1,468 milijarde eura, kolika je ukupna vrijednost koncesije.

Kako je istaknuo, iz kompanije Vinci Airports obećano je da neće biti otpuštanja radnika, a imaju ugovornu obavezu i da ne povećavaju aerodromske pristojbe, odnosno da ne podižu naknadu za slijetanje i opskrbu u naredne tri godine.

Kompanija Vinci Airports upravlja sa 35 aerodroma u sedam država, na tri kontinenta - 12 u Francuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram