Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2018

Starbucks otvara novi kafić svakih 15 sati!

Kina je postala drugo najveće i najbrže rastuće tržište za Starbucks, a američki lanac planira otvarati novi kafić svakih 15 sati.

Starbucks se sve više oslanja na Kinesko tržište jer tamo nemaju pravu konkurenciju, a previđa se da će u bliskoj budućnosti prestići i američko tržište. Postavili su si cilj da prestignu KFC i postanu najbrže rastući strani hranidbeni lanac u Kini, a to planiraju postići s otvaranjem novog kafića svakih 15 sati kroz 2022. godinu. Planiraju imati 6000 kafića do kraja te godine, dok im je za 2021. godinu cilj postavljen na 5000.

Osim toga, ranije ovog mjeseca su potpisali ugovor s Nestle SA-om od 7,2 milijarde dolara, što bi im trebalo biti dovoljno sredstava za postizanje postavljenih ciljeva u Kini. Zanimljivo je i reći da je u 2017. oko petnaest posto prihoda Starbucksa ili 3,2 milijarde dolara došlo iz Kine, Azije i Pacifika.

S potpisivanjem tog ugovora, Starbucks daje Nestle-u pravo na tržište svojih proizvoda te će se sad poznati pakirani proizvodi od kave moći pronaći u kineskim supermarketima, restoranima i ugostiteljskim objektima.

Također, zajedno planiraju od kave napraviti održivi poljoprivredni proizvod, kroz brojna istraživanja i razvoj te pružanje podrške poljoprivrednicima.

Starbucks u Kini

Prema podacima Euromonitor International-a, tržište gotovih pića u Kini je procijenjeno na otprilike 8,8 milijardi juana (1,3 milijarde dolara). Nestle tu dominira sa 71% tržišnog udjela, dok Starbucks trenutno ima  3,1%.

Rast trgovačkog lanca kave, godišnje pomaže Kini stvoriti čak 10.000 radnih mjesta! Starbucks se tamo pokušava istaknuti s velikim naknadama i bonusima zaposlenicima. Pošto u Kini djeca često brinu o starijim članovima obitelji, Starbucks također pokriva i zdravstveno osiguranje za roditelje zaposlenika.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram