Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2017

Emirates i flydubai najavili važno strateško partnerstvo

Emirates i flydubai predstavili su veliko partnerstvo kojim će ove dvije zrakoplovne tvrtke iz Dubaija udružiti snage kako bi ponudile putnicima još bolje opcije putovanja. Obje aviokompanije će i dalje imati zasebnu upravljačku strukturu, ali će međusobno nadopunjavati mrežu destinacija kako bi povećale svoje poslovanje i ubrzale rast...

Inovativno partnerstvo nadilazi tzv. code-sharing te uključuje suradnju na integriranju mreža destinacija dviju aviokompanija i usklađivanje rasporeda letenja. Novi model će putnicima flydubaija omogućiti jednostavnu i laku povezanost s Emiratesovim destinacijama diljem svijeta koje obuhvaćaju čak šest kontinenata, a putnicima Emiratesa će na raspolaganju biti snažna regionalna mreža destinacija koju nudi flydubai.

Cilj ovog partnerstva je optimizacija mreža letenja i rasporeda obiju zrakoplovnih tvrtki koji će korisnicima ponuditi veći izbor ruta, odnosno spojiti određene gradove. Osim toga, ovaj će sporazum koristiti objema zrakoplovnim tvrtkama kroz povećanje prometa u međusobno komplementarnim mrežama. Do 2022. godine, očekuje se da će zajednička mreža Emiratesa i flydubaija sadržavati 240 destinacija, prema kojima će se letjeti kombiniranom flotom od 380 zrakoplova. „Ovo je uzbudljiv i značajan razvoj za Emirates, flydubai i zrakoplovstvo u Dubaiju. Obje zrakoplovne tvrtke su rasle neovisno i uspješno tijekom godina, a novo partnerstvo stvorit će golemu vrijednost koju komplementarni modeli obiju tvrtki mogu donijeti putnicima, svakoj aviokompaniji zasebno i Dubaiju.“ Izjavio je HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO flydubai-a te dodao kako će se partnerstvo pokrenuti tijekom narednih mjeseci, s prvim poboljšanim aranžmanom code-sharing koji počinje u posljednjem tromjesečju 2017.

Emirates danas ima široko-trupnu flotu od 259 zrakoplova te leti na 157 destinacija, dok flydubai ima flotu od 58 zrakoplova tipa New- Generation Boeing 737 koja leti na 95 odredišta, a trenutna kombinirana mreža obuhvaća 216 jedinstvenih destinacija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram