Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2013

Kinezi kupili legendarnu londonsku zgradu

Kineski osiguravatelj Ping kupio je za 260 milijuna funti glasovito londonsko sjedište tržišta osiguranja Lloyd's of London, što bi mogla biti prva u nizu najavljenih nekretninskih transakcija kineskih kompanija u Londonu...

Njemački fond kojim upravlja Commerz Real, odjel Commerzbanka, prodao je zgradu kineskoj kompaniji, priopćeno je danas iz brokerske kuće Savills. Vrijednost transakcije nije navedena, uz napomenu da predstavlja najamninu od 6,1 posto.

Identitet kupca nije objavljen, ali nekoliko izvora upoznatih sa sporazumom potvrdilo je da je kupac Ping An.

Očekuje se da će regulatorne promjene koje ulakšavaju ulaganja kineskih tvrtki u inozemne nekretnine dodatno pojačati priljev kineskog novca u najbolje nekretnine u Londonu, ali i u drugim europskim gradovima poput Pariza i Frankfurta.

Zgrada Lloyds of London zaštićena je britanskim zakonima o kulturnoj baštini. Projektirao ju je arhitekt Richard Rogers. Njezini ventilacijski kanali i liftovi nalaze se na vanjskoj strani zgrade, slično kao i na zgradi pariškog Centra Pompidoua, koji je Rogers dizajnirao s Renzom Pianom, projektantom londonskog tornja Shard, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram