Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2019

Još samo desetak dana do druge Shift Money konferencije

Drugo izdanje konferencije Shift Money koja će na jednom mjestu okupiti pripadnike FinTech industrije iz Hrvatske i svijeta održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi.

U fokusu konferencije bit će budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije. Sada im sve češće konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge koji klijenta često stavljaju u povlašteni položaj i omogućuju mu jednostavnije i povoljnije iskustvo kupovine, vršenja transakcije, promjene valuta i sličnih radnji.

Banke u takvom okruženju pokušavaju održati korak i na izazove koji najčešće dolaze u obliku mobilnih i web aplikacija odgovaraju samostalno, suradnjom s postojećim ili pokretanjem vlastitih startupova. U cijeloj priči zanimljivo je i kakvu će ulogu s vremenom imati tržište kriptovaluta, za koje tek treba vidjeti hoće li i kada postati relevantno sredstvo plaćanja i značajnije konkurirati klasičnim fiat valutama poput kuna i eura.

Na Shift Money konferenciji očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će kroz dva dana moći pratiti predavanja i panel rasprave o aktualnostima iz FinTech svijeta i posjetiti sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-tak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača iz tog područja. Među predavačima i izlagačima očekuju se predstavnici svjetski poznatih brandova kao što su TranswerWise, Revolut i JP Morgan.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram