Zatvori
Marijan Palić
02/01/2019

TOP 10 poslovnih knjiga za pročitati u 2019. godini!

Priznajem, prije i nisam toliko čitao knjige. No od kolovoza 2018. sve se promijenilo, od tada sam uz sav posao, obveze, treninge, sastanke uspio pročitati 22 knjige od kojih ću izdvojiti 10 koje su mi se posebno svidjele, motivirale me i natjerali na promjenu, ali i donijele napredak u razmišljanju.

Danas je 2.1. i vrijeme kada planiramo nove stvari, kada planiramo napredovati. Vjerujem da će vam ove knjige pomoći u tome. Knjige nisam slagao nekim posebnim redoslijedom, sve su podjednako dobre i svakako su moja velika preporuka

 

1. SHOE DOG

Inspirativna priča osnivača Nikea, Phila Knighta. Tko bi rekao da će mladi čovjek iz Oregona, uvoznik japanskih tenisica uništiti dominaciju Adidasa i Pume - do tada neprikosnovenih vladara sportske industrije.

Knjiga odlično prikazuje na koji način je Phil rješavao probleme, kako se snalazio i na koji način donosio odluke. Meni je ovo jedna od najboljih i najinspirativnijih priča koje sam do sada pročitao.

2. CAN'T HURT ME

David Gogins, čovjek koji je uspio izbrisati sve granice i koji je ostvario nešto što nitko nije očekivao. Od debelog čovjeka koji se bojao svega došao je do toga da je postao jedan od najspremnijih ljudi na planetu. Jedini je završio nekoliko najelitnijih programa vojske SAD-a, kao što su Navy SEAL, Army Ranger i Air Force Tactical Air Controller.

U knjizi otkriva kako prevladati strahove, kako ostvariti zacrtane ciljeve, opisuje načine na koje je on došao do svega što je napravio. Na ovom linku se nalazi kratki video na kojemu možete i vidjeti njegovu priču, ali unatoč tome, knjigu nemojte preskočiti.

3. WAY OF THE WOLF

Vjerujem da je velika većina čitatelja gledala film Wolf of Wall Street. Knjiga koju je napisao Jordan Belfort je praktički vodič kako poboljšati rezultate prodaje.

To je ona 'dobitna formula' s kojom je educirao svoje zaposlenike kada su 'harali' tržištem kapitala. Knjiga sadrži stvarno dobre i korisne savjete, super je za pročitati za sve one koji se bave prodajom, ali i za one koji o prodaji ne znaju baš puno (poput mene).

4. HOW TO WIN AT THE SPORT OF BUSINESS

Mark Cuban dijeli vrlo jednostavne savjete o tome kako uspjeti u businessu. Kratka, ali dosta jezgrovita i precizna knjiga puna odličnih savjeta.

Recenziju ove knjige na svom je vlogu objavio i Petar Bogdan, a možete je pogledati u nastavku.

5. TRUST ME, I'M LYING

Knjiga govori o tome kako komunicirati s medijima, ali i kako mediji u današnjem svijetu funkcioniraju (u ekonomiji 'klika'). Autor je Ryan Holiday, koji na vrlo jednostavan način i kroz primjere opisuje kako se snaći u takvom svijetu.

Neke od primjera iz knjige, poput slučaja čokoladne dijete i Wikipedije, mogli ste čitati i na PoslovnomPulsu, a to možete učiniti i sada klikom ovdje.

6. PREDICTABLY IRRATIONAL

Sjajna knjiga Dana Arielya koji je nakon mnogobrojnih eksperimenata i pokusa pokušao shvatiti ljudsko ponašanje. U knjizi kroz mnoge primjere pokazuje kako sve funkcionira i kako možete predvidjeti to 'nepredvidljivo' ljudsko ponašanje.

Neke od stvari svakako su sjajne i mogu koristiti svima koji se bave marketingom, a o jednom od primjera iz knjige, primjeru BESPLATNOG tj. zašto to nikako ne možete odbiti sam pisao i na PoslovnomPulsu. Cijeli članak pročitajte ovdje.

7. DOTCOM SECRETS

Russell Brunson izdao je nekoliko knjiga o digitalnom marketingu. I dok trenutno čitam knjigu Expert Secrets, njegovu knjigu Dotcom Secrets sam pročitao i jako mi je pomogla u slaganju nekih procesa u COTRUGLI Business School.

Radi se o nekoliko sjajno razrađenih procesa kako doći do lidova, a zatim i do toga kako te lidove kvalitetno iskoristiti tj. kako s njima komunicirati i dovesti ih do željenog cilja - kupovine.

8. THE OBSTACLE IS THE WAY

Jedna od motivacijskih knjiga, koja pokušava objasniti kako su upravo te prepreke stvari koje nas tjeraju na napredak i da umjesto da od njih bježimo, da ih koristimo i napredujemo.

U knjizi čiji je također autor Ryan Holiday, spominje se nekoliko super zanimljivih primjera iz povijesti koji su upravo zbog tih prepreka dostigli sjajan rezultat.

9. BUYOLOGY

Knjiga koju možete kod nas naći i u tiskanom izdanju pod nazivom Kupologija. Sjajna knjiga Martina Lindstroma koja vam pokušava objasniti način razmišljanja ljudi, donosi rezultate mnogobrojnih istraživanja, ali i super marketinških kampanja diljem svijeta.

Jedan od zanimljivih primjera iz knjige, a o kojem sam pisao na PoslovnomPulsu je "Pepsi Challenge", koji možete pročitati ovdje.

Pročitao sam i njegovu knjigu Small Data koje je također zanimljiva, ali nije toliko dobra kao Kupologija, ali ni da bi ušla među ovih TOP 10 knjiga.

10. FLIP THE SWITCH

Za kraj, knjiga koja će vas podsjetiti kako svijet funkcionira i kako trebate gledati na njega kako bi se ostvarili nevjerojatni rezultati. "Razbijeno staklo više nije važno - ne može se popraviti; kako bismo išli naprijed trebamo ga zamijeniti ili nastaviti ići naprijed."

U svakoj negativnoj situaciji može se pronaći nešto pozitivno, a iz te se situacije mora naučiti lekcija.

 

Krajem siječnja u prodaju kreće i moja knjiga Atomski Marketing, nadam se da će vam i onda uči u neku od TOP lista. Možete se predbilježiti za kupovinu već danas, uz BESPLATNU dostavu i cijenu od samo 99 kn u pretprodaji.

 

Koje su vaše omiljene poslovne knjige? Što biste preporučili našim čitateljima? Svoje komentare pišite ispod teksta. 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram