Zatvori
PoslovniPuls
20/07/2020

Za vrijeme krize gastro turizma, procvali su virtualni tečajevi kuhanja

Travelling spoon je platforma koja okuplja lokalne domaćine uz čije mentorstvo internacionalna jela možete pripremiti u svom domu!

Steph Lawrence, osnivačica Traveling Spoona, promatrala je kako je njezin posao gotovo nestao. Kako se pandemija pojačavala, prihodi su pali za više od 95%. Zajedno sa suosnivačicom Ashie Velom odlučila je spasiti biznis. Najprije su pokrenule niz potpora koje su djelomično financirali prethodni kupci kako bi zadržale svojih 19 najugroženijih domaćina. 80% njih čine žene, od kojih su mnoge glave kućanstva. Zatim su u travnju okupile domaćine iz 67 zemalja i pokrenule virtualne tečajeve kuhanja. Inicijalnih 6 tečaja brzo su se povećala na 131, a s početnom cijenom od 25 dolara bili su i više nego povoljni. Platforma najviše okuplja putnike čija su putovanja otkazana te one koji se iz zdravstvenih ili financijskih razloga ne mogu kretati slobodno kao nekada. Poslovanje online ne nadoknađuje gubitke uzrokovane pandemijom, no tečajevi održavaju tvrtku živom i nude novi prihod, tvrdi Lawrence.

Kuhanje online

Gledajući ponudu platforme, osjete se azijski korijeni. Vel dolazi iz Chennaija u Indiji, a Lawrence je provela vrijeme u Kini učeći mandarinski i eksperimentirala s lokalnom hranom. Raspon jela u ponudi je širok, pa tako primjerice možete odabrati tajlandski zeleni curry ili niz indijskih jela s piletinom i maslacem varivo s morskom hranom.

 

Sadržaj preuzet s Fortune
Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram