Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2020

7 znakova da vas osoba koja vas intervjuira želi zaposliti

Svatko tko je u nadi za zaposlenjem obavljao razgovore za posao zna koliko naporni i napeti isti znaju biti.

Ipak, postoje određeni znakovi koji ukazuju na želju poslodavca da upravo vas angažira za posao. Kako ne biste morali danima ili tjednima razmišljati o tome kako je prošao vaš ragovor za posao, obratite pažnju na nekoliko čimbenika tijekom samog razgovora.

 

  1. Za početak pratite pokrete lica i tijela. Ako osoba koja vas intervjuira zadržava kontakt očima, neposredno se naginje prema naprijed ili se osmijehuje vjerojatno imate dobre šanse da ste joj se dopali.
  2. Zatim obratite pozornost na način, ton i sadržaj razgovora. Ako se razgovor produlji i vaše teme se ne tiču samo posla, također je riječ o pozitivnom znaku.
  3. Dobar znak je i kada osoba koja zapošljava, potpunu pozornost pruža vama i razgovoru ne dopuštajući da ga omete telefonski poziv, mail ili poruka. Time indirektno pokazuje interes za vas i za ono što pričate.
  4. Kada je poslodavac iskreno zainteresiran za vas često će tražiti mišljenje ostalih, bilo šefova, zaposlenika i slično. Izrazito je dobar znak ako vas upozna s kolegama što pruža mogućnost i ostalima da vas procjene, a vi se tako upoznajete s načinom rada iz "prve ruke".
  5. Još jedan od pozitivnih znakova jest kada vas pita o vašoj raspoloživosti i spremnosti na rad.
  6. Znak da vas poslodavac želi u svom timu jest razgovor o plaći i ostalim karakteristikama rada.
  7. Svakako pripazite na odgovore koje dajete i kako ih formulirate jer poslodavac zaista sluša ono što im govorite.

 

Ono što vas može ohrabriti na samom kraju razgovora svakako je čvrst stisak ruke i širok osmijeh. Iako to može značiti samo da su prijateljski nastrojeni, većina poslodavaca toplim pozdravom otkriva svoju naklonost prema vama.

Svakako, čak i kada popratite sve navedene znakove ostanite mirni i profesionalni, osobito nakon završetka razgovora jer dojam koji ostavite pri pozdravu sigurno se cijeni.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram