Zatvori
Jasmin Hadžić
03/09/2021

Good Game Nikole Stolnika uskoro lansira softver za esport industriju

Nikola Stolnik jedan je od onih tipova ljudi koji će posao o kojem mnogi sanjaju (Account Strategist u irskoj podružnici Googlea) sa sigurnom perspektivom na korporativnoj ljestvici - zamijeniti za značajno manje glamurozni, ali nesumnjivo uzbudljiviji posao poduzetnika u rodnom Zagrebu.

Kao pasionirani ljubitelj video igara - Stolnik se oduvijek vidio u industriji virutalne zabave. Nakon povratka u Hrvatsku dokazao se kao uspješan marketinški stručnjak u Nanobitu, proizvođaču i izdavaču mobilnih video gara kojeg je prošle godine preuzeo švedski StillFront.

Usprkos perspektivnoj karijeri u Nanobitu, Stolnik je sve teže odolijevao poduzetničkoj "bubici" koja ga je kopkala već neko vrijeme. Kako od svog hobija, organizacije gaming evenata za prijatelje i poznanike iz IT industrije, napraviti ozbiljan biznis. I tako 2018. godine službeno osniva Good Game.

Korporativni gaming eventi koji kombiniraju team building, employer branding i natjecanje u virtualnom napucavanju i nadigravanju za zaposlenike tvrtki poput Rimac Automobila, Infinuma i Five-a uz plemeniti cilj prikupljanja priloga za humanitarne donacije - bili su pun pogodak, kako za sudionike tako i za sponzore koje je Stolnik uspješno zainteresirao za esport natjecanja.

Inicijalni uspjeh Good Game evenata prepoznala je i grupa ulagača predvođena poznatim imenima iz industrije igara na sreću - poput prvog čovjeka Superbet grupacije Sache Dragića i Ivana Klarića, osnivača Score Alarma, koji su u Stolnikov startup, zajedno s njegovim prijateljima i bivšim kolegama iz Googlea i drugih tehnoloških tvrtki, uložili 300.000 eura.

I baš kada je Stolnik, ohrabren serijom sjajno odrađenih evenata, kovao planove za širenje na kinesko i američko tržište - pandemija COVID-19 koronavirusa natjerala ga je, u izostanku fizičkih evenata, da gotovo preko noći, osmisli nove poslovne modele i izvore prihoda za svoj startup.

"U tom razdoblju isprobali smo sve i svašta, od ekskluzivnih streaming evenata, merchandisinga, suradnje s influencerima, kao i vlasništva nad esport timovima", priča Stolnik i priznaje kako su neke ideje bile više uspješne od drugih. Unatoč velikim izazovima, Good Game je pandemijsku 2020. završio sa znatnim rastom prihoda.

I ne samo da su "preživjeli" udar koronavirusa, već su vrijeme lockdowna i socijalne distance iskoristili za planiranje i inicijalni razvoj novog, najambicioznijeg projekta dosad - softverskog proizvoda skrojenog za esport industriju! Još uvijek neimenovani softver Good Game planira lansirati krajem prvog kvartala iduće godine u lokaliziranim verzijama za Hrvatsku i susjedne države, doznajemo u razgovoru sa Stolnikom. Prva privatna beta testiranja dogodit će se već krajem godine.

"Planiramo nešto veliko, lansirat ćemo prvo u regiji, a zatim skalirati", tajnovit je Stolnik, ne želeći otkrivati previše informacija o novom softveru, ali entuzijazam cijelog Good Game tima gotovo je pa opipljiv. Ukoliko sve prođe po planu - Good Game će kraj iduće godine dočekati s višestrukim brojem zaposlenih u odnosu na sadašnjih sedam.

Ambiciozno planove prati i potreba za svježim kapitalom, pa ne iznenađuje informacija kako Good Game paralelno s razvojem vlastitog proizvoda planira i novu ulagačku rundu. Ciljaju na europske i američke venture capital fondove i starteške ulagače u globalnoj esport industriji koja je danas teška više od milijardu dolara uz impresivne dvoznamenkaste stope godišnjeg rasta.

"Koronavirus je samo ubrzao cijelu priču oko esporta i tranziciju na online evente. Fizički događaji sigurno neće izostati, ali kako sada stvari stoje - ono što su prije bile arene s desecima tisuća gledatelja sada će biti premium događaji za odabrane", osvrnuo se Stolnik na budućnost esporta gdje će, uvjeren je, i njegov Good Game odigrati zapaženu ulogu, barem kada je u pitanju Hrvatska i šira regija, a s novim softverskim proizvodom u razvoju - i cijeli svijet postaje "igralište" spremno na hrabre izazivače. Pa i one iz male Hrvatske.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram