Zatvori
Poslovni Puls
03/05/2017

Najveći regionalni B2B charity eSport turnir vraća se u Zagreb

Good Game, prvi hrvatski i najveći regionalni charity eSport turnir vraća se u Zagreb 13.- 14.5.2017, ovog puta pod pokroviteljstvom Vipneta. U svjetski popularnoj računalnoj igri Counter- Strike: Global-Offensive natjecat će se timovi iz tvrtki Rimac, Vipnet, Uber, Bellabeat, Nanobit, Infinum, Five i drugih...

Glavni partner ovogodišnjeg turnira je Vipnet, kompanije će se natjecati na domaćim MSGW računalima, a sveukupna prikupljena sredstva bit će donirana Croatian Makersima.

Good Game prvo je natjecanje ove vrste u regiji. Cilj B2B turnira u CS:GO-u je okupiti najveća imena tehnološke scene, te ih izazvati na dvoboj u svrhu prikupljanja sredstava za Makerse. U prošlogodišnjim Good Game-ovim turnirima prikupljeno je donacija dovoljno za opskrbu 24 dječjih odjela bolnica i domova za nezbrinutu djecu u Zagrebu i Pragu gaming opremom.

"Svi smo vrlo strastveni gameri. Želimo dovesti drugačiju vrstu networkinga na tržište i izvući gamere iz njihovih tvrtki na pozornicu", objasnio je osnivač GG-a, Nikola Stolnik koji je znanje i iskustvo stečeno u Googleu u Dublinu, odlučio iskoristiti u dobrotvorne svrhe u Hrvatskoj.

Uspjeh se nastavlja i ove godine, kada će snage odmjeriti najvještiji igrači iz timova Rimac, Vipnet, Uber, Bellabeat, Foreo, Nanobit, Infinum, Five, Algebra, KING ICT, i-Ways, DivIT, Envy, Diverto, IN2, Unadabot, Cloudsense, Bamboo Lab, Pet minuta, Tau on-line te ove godine posebna dva tima - tech influencera i Youtubera.

„U Vipnetu je velik broj zaposlenika koji su strastveni gameri i koji jedva čekaju odmjeriti snage s ostalim kompanijama na Good Game turniru, a znam da ih posebno veseli činjenica da cijeli događaj ima humanitarni predznak. HUB 385 je pokriven našom optičkom mrežom nove generacije i superbrzim Internetom pa vjerujem da će svi igrači biti posebno zadovoljni dobrom responzivnošću tijekom igranja. Sretno svima i neka najbolji tim pobijedi. “ rekla je ovom prilikom Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

Kao i protekle godine svi turnirski mečevi odigravati će se na posebno za ovu svrhu projektiranim računalima najznačajnijeg hrvatskog računalnog brenda - MSGW.

„Gaming zajednica kao i cijela eSports industrija u snažnom su razvoju. Još prije nekoliko godina prepoznali smo ovaj trend i postavili ga kao jedan od fokusa u daljnjem razvoju MSGW-a, našeg računalnog brenda, a u cilju kreiranja pažljivo projektiranih, kvalitetnih gaming strojeva – od highend do početničkih, entry level računala. Naravno, velika pomoć u ovom opredjeljenju leži u činjenici da u kući imamo značajan broj strastvenih zaljubljenika u esports koji su nerijetko i prvi testeri naših novih računala. Dodatan podstrek dobili smo kroz Good Game turnir, jer nam daje priliku spojiti našu strast prema vrhunskim računalima s humanitarnim djelovanjem usmjerenim prema djeci i mladima.“ kazao nam je Žarko Kruljac, član uprave M SAN Grupe.

Pola kotizacija donirati će se projektu Croatian Makers, koji je zaslužan za opremanje hrvatskih škola micro:bitovima, odnosno opremom za učenje programiranja i robotike za manje i srednje uzraste.

"Naročito nam je drago, i zahvalni smo, da nas je Good Game odabrao kao primatelja ovogodišnje donacije. STEM edukacije je bitna iz puno razloga, jedan je svakako mnoštvo atraktivnih zanimanja u tom području, što vidimo po sudionicima ovog natjecanja. Osim toga, STEM kompetencije su bitne za razvoj ključnih vještina kao što su kreativnost i kritičko razmišljanja, te karakterne osobine kao što su znatiželja i upornost.. Naš glavni cilj je pomoći djeci da budu ravnopravni građani 21. stoljeća, ali nas zanima i društvena promjena – etabliranje vrijednosti koje su normalne na Zapadu i na Istoku. Našom akcijom STEM revolucija, primjerice, postigli smo da i mnoge uspješne tvrtke i poduzetnici bazirani na znanju, postignu veliku vidljivosti i nadamo se da smo time pomogli da postanu ono što bi i trebali biti, društveni heroji. Tu naravno vidimo konkretnu poveznicu naših aktivnosti i projekta Good Game." komentirao je Nenad Bakić, voditelj projekta Croatian Makers.

Mjesto održavanja je HUB385 u Petračićevoj 4, 13. - 14. 5. 2017. od 09 – 18h. Ulaz na EXPO dio u prizemlju bit će slobodan za sve zainteresirane, a posjetitelji će moći sudjelovati u turnirima računalnih igara, uživo pratiti mečeve natjecatelja te isprobati najnovije VR i AR tehnologije.

Partneri ovogodišnjeg turnira su Vipnet, Audi, MojPosao, HUB385, Bamboo lab, EXP, Pivnica Medvedgrad, Red Bull, Netokracija, Reboot.

Live Stream moći će se pratiti na Twitch.tv-u.

Industrija eSporta (turnira u videoigrama) jedna je od najvećih rastućih i najuzbudljivijih trendova na tech sceni. Strjeloviti rast zabilježen je od 2010., godišnje industrija raste za 41.3%, a samo 2017. godine očekuje se porast od $696 milijuna.

Good Game ima trenutno još 3 slobodna mjesta za kompanije-učesnike, te ukoliko se želite pronaći u ovom dobrotvornom društvu, posjetite web stranicu www.GG.me i prijavite se na formi za unos podataka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram