Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2017

Good Game - još jedno uspješno izdanje humanitarnog gaming turnira

Prošli vikend je održan najveći hrvatski humanitarni gaming turnir za tvrtke. Sudjelovala je 21 tehnološka kompanija, a predstavnici (zaposlenici) branili su boje u igri Counter Strike: Global Offensive. Prikupljena sredstva, 10 tisuća eura, donirano je udruzi IRIM (Institut za Razvoj i Inovativnost), javnosti šire poznatoj po projektu Croatian Makers i STEM revoluciji...

Donacijom, Croatian Makers će nastaviti raditi na platformi za razvoj robotike i automatike, edukaciji mladih i poticanje na obrazovanje u STEM područjima zanimanja. Projekt Good Game se održao već treći put (dva puta u Zagrebu i jednom u Pragu), a organizira ga gamer i marketinški stručnjak Nikola Stolnik.

"Možemo reći da je Good Game: Powered by Vipnet, ukupno drugi Good Game u Hrvatskoj, te treći u Europi, prošao izvrsno. Tehnološke kompanije su prepoznale vrijednost ovakve vrste employer brandinga, kao i dodatne prilike za networking i team building svojih zaposlenika. Velika zahvala ide našem partneru, Vipnetu, koji nam je omogućio organiziranja duplo većeg eventa u odnosu na prošlu godinu. Planirana sredstva smo prikupili uz pomoć kompanija koje se nalaze u vrhu hrvatske tehnološke scene, te nam je iznimno zadovoljstvo aktivno i direktno utjecati na pozitivan razvoj STEM područja u Hrvatskoj", rekao je Nikola Stolnik.

Sudjelovalo je po pet natjecatelja predstavnika tvrtki u jednom meču, među kojima su Nanobit, Uber, Infinum, Vipnet i drugi, a pobjedu je naposljetku odnio Rimac, drugu godinu zaredom. Zadovoljni sudionici su uživali u dva dana gejmanja, druženja i natjecanja, dok se zbog humanitarnog karaktera tražilo i mjesto više među navijačima. Posjetitelji su isto tako mogli isprobati najnovije VR/AR tehnologije, sudjelovati u turnirima igara Rocket League i Overwatch.

Donacijama tehnološke opreme, informatičkih labosa i znanja, Croatian Makers već je opremio niz osnovnih škola diljem Hrvatske. Misija projekta je omogućiti mladima pristup novoj tehnologiji i razvoj u deficitarnim STEM zanimanjima.

"Naročito nam je drago, i zahvalni smo, da nas je Good Game odabrao kao primatelja ovogodišnje donacije. STEM edukacije je bitna iz puno razloga, jedan je svakako mnoštvo atraktivnih zanimanja u tom području, što vidimo po sudionicima ovog natjecanja. Našom akcijom STEM revolucija, primjerice, postigli smo da i mnoge uspješne tvrtke i poduzetnici bazirani na znanju, postignu veliku vidljivost i nadamo se da smo time pomogli da postanu ono što bi i trebali biti, društveni heroji. Tu naravno vidimo konkretnu poveznicu naših aktivnosti i projekta Good Game", rekao je Nenad Bakić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram