Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2016

Morgan Stanley dobio zeleno svjetlo za preuzimanje nekretnina City Center One-a

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je na prvoj razini koncentraciju koja će nastati stjecanjem kontrole američke kompanije Morgan Stanley Real Estate Fund (MSREF), nad poduzetnicima Gradski centar i Manta iz Zagreba koji su vlasnici nekretnina City Center One Zagreb West i City Center One Zagreb East, priopćio je u četvrtak AZTN....

Riječ je o koncentraciji poduzetnika na tržištu posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba.

Agencija je provedbu koncentracije odobrila na prvoj razini, budući da je iz podataka iz prijave i drugih podataka kojima Agencija raspolaže ocijenjeno da njena provedba nema značajan učinak na tržišno natjecanje.

Takav zaključak potkrjepljuje činjenica da na javni poziv za dostavljanje primjedbi i mišljenja na koncentraciju objavljen na mrežnim stranicama AZTN-a nije zaprimljen nijedan podnesak.

City Center Zagreb One East i West su uz Arena Centar, Avenue Mall, King Cross, Supernovu Buzin, Garden Mall i Westgate shopping centre, najznačajniji takmaci u segmentu shopping centara na području Grada Zagreba i prema posjećenosti i prema ostvarenom prihodu.

MSREF upravlja različitim nekretninskim fondovima, a pod kontrolom je investicijskih društava kojima upravlja i/ili ih savjetuje Morgan Stanley, društvo koje pruža financijske usluge sa sjedištem u New Yorku, SAD,

U Hrvatskoj je aktivan na području upravljanja komercijalnim nekretninama samo u hotelskoj industriji. Konkretno, na tom će tržištu biti aktivan po očekivanoj finalizaciji stjecanja poduzetnika Punta Skala iz Zadra. Stjecanjem kontrole nad poduzetnicima Gradski centar i Manta, MSREF prvi puta ulazi na tržišta posjedovanja, održavanja, upravljanja te davanja u zakup objekata za maloprodaju na području Grada Zagreba, kažu u AZTN-u.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram