Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2014

Na tržište se vraća stari BiH brend - "Muška voda"

Tržište Bosne i Hercegovine od sredine naredne godine postaje bogatije za još jednu flaširanu vodu. Naime, u Kladnju je počela prva faza radova na izgradnji potrebne infrastrukture za eksploataciju prirodne izvorske vode - Muške vode. Kako su rekli, vrijednost radova je oko 200.000 eura...

Koncesionar, poduzeće Muška voda d.o.o. Kladanj, u prvoj fazi radova planira izgraditi pristupni put do izvorišta, nove kaptaže, dio vodovoda i zaštitnu ogradu oko izvorišta, nakon čega će uslijediti i radovi na izgradnji rezervoara.

"Kapacitet izvorišta je 17 milijuna litara godišnje. Osim inozemnog tržišta flašice izvorske vode bit će dostupne i na domaćem tržištu", istaknuo je Eike Berger, direktor poduzeća Muška voda, javlja Oslobođenje.

Načelnik Općine Kladanj, Jusuf Čavkunović, rekao je da će kladanjski brend Muška voda ponovo biti na tržištu nakon 44 godine. Čavkunović je istaknuo kako su u posljednje dvije godine intenzivno radili na ubrzavanju administrativnih procedura, te kako je ovo veliki korak za razvoj lokalne ekonomije.

"Za općinu je ovo jako važno i radimo na tome da što prije pribavimo urbanističko-građevinsku dozvolu, kako bi se što prije krenulo sa flaširanjem vode. Nama je najvažnije da se brend Muške vode ponovo vrati na tržište nakon mnogo godina", rekao je za Oslobođenje Čavkunović.

Realizacijom ovog projekta stvorit će se pretpostavke za zapošljavanje 40 novih radnika.

U bivšoj Jugoslaviji kladanjska Muška voda, ili kako su je tada zvali 'seksi vaser', bila je nadaleko poznata a flaširana se izvozila i u SAD.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram