Zatvori
PoslovniPuls
07/09/2022

Srpski HTEC preuzeo bosansko-hercegovačku softversku agenciju Mistral

Srpska IT kompanija sa sjedištem u SAD-u, HTEC, ovih je dana potvrdila preuzimanje bosansko-hercegovačke softverske agencije Mistral.

Nakon preuzimanja Mistrala, HTEC sada ima gotovo 600 zaposlenika u Bosni i Hercegovini. Globalno, HTEC-ov tim narastao je na više od 2000 zaposlenika u svojim razvojnim centrima u jugoistočnoj Europi — gdje tvrtka posluje u šest zemalja — zajedno s kreativnim i konzultantskim uredima koji se nalaze u Silicijskoj dolini, Londonu, New Yorku, Minneapolisu, Amsterdamu, Stockholmu i Göteborgu.

"Sretan sam što smo preuzeli Mistral Technologies, jednu od najboljih tehnoloških tvrtki u regiji, jasnog tržišnog lidera u Bosni i Hercegovini, tvrtku koja ima strast, liderske vještine, izvrsne inženjere i vrijednosti slične našima. Nastavit ćemo okupljati najtalentiranije tehničke i kreativne profesionalce u Jugoistočnoj Europi i izlagati ih mogućnostima na globalnom tržištu", rekao je Aleksandar Čabrilo, osnivač i CEO HTEC-a.

"Htjeli smo strateško partnerstvo s tvrtkom s kojom dijelimo vrijednosti - tvrtkom kojoj su ljudi na prvom mjestu. Pridružili smo se HTEC grupi kako bi podržali njihov tim u gradnji fantastičnog eko sustava za IT zajednicu u Bosni i Hercegovini i zajedno radili na više od 130 uzbudljivih modernih projekata za klijente, uključujući i one na Fortune 500 listi", rekao je Mersed Čamdžić, osnivač i CEO Mistrala.

HTEC je početkom godine osigurao investiciju tešku 140 milijuna dolara za globalno širenje svojih IT i konzultantskih usluga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram