Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2014

Osječki radler na stolovima restorana u Dubaiju i Kini?

Svake godine u Osijeku se održavaju Dani prvog hrvatskog piva u organizaciji Pivovare Osijek, koja njeguje dugu tradiciju pivarstva staru više od 300 godina...

Na tisuće posjetitelja iz Osijeka i regije tom prigodom konzumira sve proizvode Pivovare Osijek. No ove godine Dani prvog hrvatskog piva dobili su i međunarodni karakter. Naime, na svečanom otvaranju ove manifestacije u srijedu navečer nazočilo je i nekoliko gostiju iz daleke Kine, koji su došli pregovarati o plasmanu osječkog piva kombiniranog s okusom limuna na to dalekoistočno tržište, nazvano First blackradler, prenosi CRI.

Zanimanje za ovaj proizvod je vrlo široko, tako da će se crni radler tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o. pojaviti uskoro na stolovima elitnih restorana u Dubaiju, za što će uskoro biti potpisan i ugovor, što je potvrdila i Martina Baran, direktorica tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o. Osim toga, naglasila je i kako se njihovom proizvodu u budućnosti najvjerojatnije otvara i tržište u Singapuru te da već neko vrijeme pregovaraju i s Kinezima, koji su obišli osječko pivarsko postrojenje, kušali piva, a nakon toga su im iz pivovare poslali prve količine piva kao probne uzorke za kinesko tržište. Dolazak potencijalnih kineskih partnera očito je nastavak toga postupka.

"Došli smo na poziv našeg prijatelja Ivana Tatića, predsjednika Nadzornog odbora Pivovare Osijek. Zainteresirani smo na kinesko tržište plasirati osječko crno pivo s limunom (crni radler, nap. a.) jer takvih proizvoda nema kod nas. Posjetit ćemo i pogone Pivovare te razgovarati s čelnim ljudima. Vjerujem da bi to uskoro moglo biti realizirano", kazao nam je Li Zhi, pomoćnik generalnog direktora kineske tvrtke Golden Elegance Investment Management iz Pekinga.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram